Jump to content

Egyél a télnek megfelelően: ételek, amelyek csökkentik a fázást

2017. 12. 25. 17:05

December vége felé a hideg is jobban ráerősít. A mínuszok csak úgy repkednek, ám az élet nem áll meg a nulla fok alatti hő miatt. A reggeli didergésnek, a délutáni megfagyásnak, azonban könnyen elejét vehetjük, ha bizonyos ételeket beiktatunk az étrendbe.

Ahhoz, hogy szervezetünk felvehesse a harcot a kórokozókkal szemben, fontos, hogy rendszeresen, kellő mennyiségben gondoskodjunk ehhez tápanyagokról és folyadékról. A fagyos decemberben, pedig pont szükségünk is lesz rá! Az alábbiakban következzen ehhez néhány ötlet az MDOSZ-tól.

Reggeli: probiotikus joghurt zabpehellyel vagy tejben főtt gabonakása friss gyümölccsel, mandulával.

Tízórai /uzsonna: mézes sárgarépa-alma saláta, vagy szezámmagos káposztás tönkölypogácsa.

Ebéd: kelbimbós-laskagombás csirkeraguleves, fokhagymás grillezett hal, brokkolival töltött sajtos burgonya, céklasaláta, fahéjas sült alma, vagy lencseleves, spenótos göngyölt csirkemell, zöldséges barnarizs, ecetes kígyóuborka saláta, sütőtökpuding.

Vacsora: avokádókrémes melegszendvics citrommal ízesítve, vagy padlizsános-cukkinis főtt durumtészta vegyes salátával.

(Forrás: hazesotthon.hu;mdosz | Kép: pixabay.com)