Jump to content

Egy dimenzióban a természettel (x)

2023. 08. 17. 16:00

A tavaszi, nyári, de még a kora őszi időszak is tökéletesen alkalmas arra, hogy otthonunk ajtajait kinyissuk és a természet illatát magunkba szívva időt töltsünk a napfényes erkélyen, teraszon, vagy akár esti órákban, jó társaságban kellemesen megvacsorázzunk. A toló-megoldásos teraszajtók elegáns lehetőséget nyújtanak ahhoz, hogy lakóterünket helytakarékosan kitágítsuk. A számos árnyalatban rendelkezésre álló keretek pedig könnyedén harmóniába hozhatók a környezet vagy a lakás színeivel. Mutatjuk!

Otthon a természetben

A modern élettér kialakításának egyik központi elemévé váltak a nagy üvegfelületekkel rendelkező nyílászárók: a sok természetes fényt beengedő ajtók és ablakok. Ezzel párhuzamosan formálódott az igény ezen eszközök helytakarékos nyitási lehetőségeire, amelyre a tolható, csúsztatható rendszerek jelentenek megoldást. A nyílászáró-profil gyártás egyik európai úttörője, a GEALAN erre az igényre fókuszálva fejlesztette tolórendszereit, amelyek több szempontból is innovatívnak számítanak. Csúsztatással mozgatható elemeik egyszerűen, különösebb erőfeszítés kifejtése nélkül nyithatók-csukhatók - ajtó esetén padlócsatlakozásuk pedig rendkívül alacsony, melynek köszönhetően az apróbb, vagy éppen idősebb korosztálynak vagy éppen egy-egy guruló eszköznek (babakocsinak, tolókocsinak esetleg zsúrasztalnak) sem jelenthet gondot az átjutás, közlekedés.

 

További hasznos tulajdonság, hogy a modern tolórendszerek esetében nincs ok tartani a hőszigetelés minőségi hibájából származó későbbi problémákra. A korszerű emelő-tolóajtók, mint amilyenek a GEALAN nyílászárói már szerkezetileg is kimagasló hőszigetelési értékekkel bírnak már a standard változatokban (egy klasszikus és egy dizájnközpontú, keskenykeretes változat), amelyek egy akár 3 rétegű üvegezés beillesztésével még magasabb teljesítményt nyújthatnak ilyen téren.

A továbbfejlesztett vasalatokkal és innovatív profilgeometriával tervezett GEALAN-SMOOVIO® rejtett alkatrészei segítik a zökkenőmentes gördülést a padlószintben szinte eltűnő sínben. Megszakításmentes, 100%-ban körbefutó tömítési szintje ezek mellett tökéletes gondoskodik zárt állapotban az időjárás romboló hatásai elleni védelemről, mint a szél, eső és jég, de ugyanennek köszönhetően remek a hangszigetelési képessége is. De mi a helyzet a láthatatlan veszélyekkel, mi védi a szép felületet?

Szép és erős: egyedülálló bevonat akrilüvegből!

Új nyílászárókkal kapcsolatban nem csak műszaki minőségükre vonatkozó elvárásokat támasztunk: amellett, hogy jól zárnak, hő- és hangszigetelnek és segítenek otthonaink energiahatékony működtetésében, fontos, hogy szépségük is időtálló és problémamentes legyen. De mi az, hogy problémamentes?

Előnyt jelent, ha az ablakok és ajtók felülete hosszútávon karc- és ütésálló, illetve, ha nem pattog le a bevonat. A GEALAN, felismerve ezeket az igényeket dolgozta ki innovatív bevonatát a profilrendszerekhez, amelyben a keretek alapját képző PVC-t akrilüveggel (PMMA) olvasztja össze. A különleges technológiával így létrehozott GEALAN-acrylcolor® profilbevonat többszörösen ellenállóbb, mint a kezelés nélküli PVC vagy műanyag felület. Ennek köszönhetően fokozottan karcállóak és színtartóak, erős szél, eső vagy UV-sugárzás esetén is képesek megőrizni eredeti szépségüket. Az felület további sajátossága, hogy az alkalmazott csiszolási technológia által eredményezett sima felszínen jelentősen nehezebben tapad meg por vagy bármiféle szennyeződés. Ebből adódóan különösebb takarítást, karbantartást nem igényelnek - és akik otthon takarítanak, tudják, mekkora kincs lehet ez, akár energiában, akár időben.

 

Mindezt a legfrissebb trendszínekben!

A meleg, bézses és földszínek rendkívül népszerűek az utóbbi években, így a GEALAN akrilüveges felületének választék is ehhez igazodik. Igény szerint, kilenc alap és további ötven speciális, matt és selyemfényű árnyalatban érhető el a bevonti réteg a kiemelkedően trendi nordic stílusú antracittól kezdve a metálcsillogású arany és ezüst színekig. A rendkívül széles választéknak köszönhetően bárki egyszerűen találhatja meg otthona és közvetlen környezetének hangulatával leginkább harmonizáló árnyalatokat.

A GEALAN teraszajtók nyújtotta lehetőségeket bővebben megismerheti itt.

A képek forrása: Gealan

(Forrás: Szerkesztőség)