Jump to content

Felújításba kezd? Itt a segítség! (x)

2023. 11. 06. 14:00

Ki ne játszott volna már el a saját kezű felújítás kockázatos gondolatával? És ki ne torpant volna meg egy –egy ilyen DYI projekt veszélyforrásaitól és annak az esélyétől, hogy nem lesz teljesen az elképzelt szerinti a végeredmény? Mire érdemes odafigyelnünk, ahhoz, hogy a megfelelő alapanyagokat, eszközöket válasszuk és hatékonyan, minél kevesebb időráfordítással végezhessük a folyamatot? Ehhez nyújtanak kompakt segítséget a MATERIX építőanyag-szakkereskedések.

Elég, ha egy egyszerű tisztasági szobafestésre gondolunk, felújításkor - még egy kisebb munka esetén is – számtalan részletre kell figyelni: méretekre, mennyiségre, eszközökre. Még ha szaktudással rendelkező segítségünk is van, akkor sem csak a szoba leendő színe az egyetlen eldöntendő tényező. Számos kérdést érdemes ilyenkor is körül járni: melyik vagy milyen funkciójú helyiséget festünk? Mekkora falfelületről van szó? Miben más a párásabb lakrészekhez kifejlesztett festékanyag? Mikor van szükség alapozó használatára? Mekkora festőhengerrel, milyen ecsetekkel, festőszalaggal és -fóliával dolgozhatunk a leghatékonyabban? Ha parkettázással kötjük össze a szobafelújítást, milyen sorrendet kövessünk?

Kisebb-nagyobb felújítási projektek esetén számos teendő képes pillanatok alatt eszkalálódni, a beszerzésre váró anyagok - mint a festékek vagy éppen laminált padló - és az alkalmazásukhoz javasolt eszközök listája hamar hosszúra nyúlik. Gyakran megesik, még a legegyszerűbb munkálatok kapcsán is, hogy a helyzet pontos felmérése nem sikerül elsőre. Ilyenkor általában jön egy második, harmadik, sokadik kör barkácsárúházakban nézelődve és álldogálva, míg a végén több helyről szerezzük be mindazokat a kellékeket, amik nélkül elkezdeni sem érdemes. Itt az ideje, hogy egy MATERIX szakkereskedés szakértelmére bízzuk magunkat!

Tégla, festék, gipszkarton? Itt minden egy helyen!

Aki már felújított, az tudja, hogy a lekisebbnek, legegyszerűbbnek tűnő munkák is időigényesek lehetnek és nem csak a gyakorlati elvégzésük során, de a tervezési, illetve beszerzési fázisban is. Amikor felújításba kezdünk természetes, hogy a teendőkkel sorban haladunk, azonban, még szakaszokra bontva is fontos, hogy a későbbi használathoz a legjobban passzoló, igényeket minden téren kielégítő, pontos, precíz megoldásokat találjuk meg, a kivitelezéshez elegendő mennyiségben. A témában való jártasság nélkül azonban ezek a részfeladatok is okozhatnak fejtörést, mi több: okoznak is.

Milyen anyagból építsünk? Melyik padlóburkolatot válasszuk? Milyen eszközök könnyítik meg a kert átépítésénél a tereprendezési munkálatokat? A MATERIX Építőanyag-szakkereskedések hálózata minden kérdés megválaszolásában segít és akár a szükséges szolgáltatásokkal támogatást nyújt A-Z-ig, tervezéstől a megvalósításig és azután.

Miért a MATERIX?

A MATERIX Építőanyag-szakkereskedések hálózata több évtizedes tapasztalattal rendelkező építőanyag kereskedéseket tömörítő szövetség, naprakész tudású tagokkal és szakembereikkel, akik a legszélesebb körökben foglalkoznak építőanyagok és kellékek forgalmazásával, legyen szó házépítésről, felújításról vagy kertrendezésről. Mindenre kiterjedő termékpalettával az egyszerűtől a leginnovatívabb termékekig fedik le az építkezők és felújítók igényeit. Mindezek mellett színvonalas, személyre szabott támogatást nyújtanak a tervezéshez, iránymutatást adnak a fa-, szigetelő-, falazó- és festőanyagok kiválasztásához egyedi igényekhez és preferenciához igazítva, azaz segítenek a leghatékonyabb és legszebb megoldást megtalálni.

A MATERIX Építőanyag-szakkereskedések telephelyein - sok más hasznos szolgáltatás mellett - lehetőség van a szerelésekhez és kivitelezéshez szükséges munkagépek kölcsönzésére, 3D látványtervezésre, költségterv készítésre is. Végül akkor sincsen probléma, ha vásárlás után változnak terveink, ezzel együtt az alapanyagigények.

A MATERIX Építőanyag-szakkereskedések országszerte már 84 ponton áll rendelkezésre: Bővebb információk a linken

 

(A borítókép forrása: Rácz Tüzép | MATERIX Építőanyag-szakkeresedések)

(Forrás: Szerkesztőség)