Jump to content

Döntött a NEO Property Services felvásárlásáról az AKKO Invest

2020. 09. 09. 16:41

Az AKKO Invest Nyrt. tulajdonába kerül a NEO Property Services Zrt., miután az igazgatótanács döntött a felvásárlásról - közölte a vagyonkezelő társaság az MTI-vel hétfőn.

g csoport tulajdonában álló NEO Property Services dinamikusan fejlődik, árbevétele 5 év alatt csaknem megduplázódott, és a növekedés folytatása mellett akvizíciókat és új szolgáltatások bevezetését tervezi - indokolták a felvásárlást, amelyet banki és saját forrásokból fedeznek. A tranzakció a közlemény szerint hozzájárul ahhoz, hogy az AKKO Invest a magyar tőkepiac meghatározó vagyonkezelőjévé váljon. Terveik szerint a NEO Property Services 2025-re elérheti a 29 milliárd forintos árbevételt.     

Az AKKO Invest a közlemény szerint vállalati részesedések és ingatlanokat vásárlásával szélesíti a befektetési portfólióját. Részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) standard kategóriájában kereskednek. Árfolyama a legutóbbi záráskor 453 forinton állt. Egy éven belül a legalacsonyabb értéke 264 forint, a legmagasabb 535 forint volt.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)