Jump to content

A sikeres ingatlaneladás titka: a jól beállított lakásfotó

2017. 07. 07. 19:05

Manapság egy jól beállított képpel bármit el lehet adni. A paraméterek és a jól megfogalmazott, sablonmentes szöveg is sokat nyom a latba, de igazán a fotóval lehet eladni a lakást. Ha tutira akarsz menni, az alábbiak szerint készíts fotót eladásra szánt otthonodról.

Ha versenyben akarsz maradni, és egyáltalán észrevehetővé akarsz válni a milliónyi eladó lakás között, akkor nem árt, ha valami pluszt adsz a hirdetésedhez. Például néhány jól megkomponált képet, mert bármennyire triviálisnak tűnik, még mindig a béna képekkel teletűzdelt lakáshirdetések uralják a piacot, így nagy előnyre tehetsz szert, ha az alábbiak szerint fotózol.

Pixeles? Kukába vele!

Az első és legfontosabb dolog, hogy a hirdetésbe kerülő kép ne legyen pixeles, rossz minőségű, homályos, mert az bizony elűzi a vevőt, még akkor is, ha alapvetően jó ajánlatot takarnak a fotók. Ma már telefonnal is igen jó fotókat lehet készíteni, sőt némi effektel feljavítva igazán pazar, és látványos képeket készíthetünk.

Ha kupi van, vevő nincs

A rendetlen lakás nagyon taszító, még akkor is, hogyha jó fantáziánknak hála saját holminkat képzeljük a ruha kupac vagy épp a szárító helyére. A kupleráj alapvetően zavaró, a koszosság, igénytelenség érzetét kelti, nem beszélve arról, hogy zsúfoltságot teremt, ezáltal szűkíti a lakás tágasságát. Tehát, mielőtt fotózni készülsz, alaposan rakj rendet! Figyeljünk az összképre.

Fény

A fenti kettő mellett a fények is nagyon meghatározóak tudnak lenni, de csínján kell bánni vele! Ugyanis, ha fénnyel szemben fotózunk, netán rossz a beesési szöge, az alapvetően vidám, tágas, hangulatos szoba is könnyen nyomasztóvá tud válni.

Felejtsük el a vakuval fotózást, helyette inkább várjuk meg azt az időszakot, amikor a fény beesési szöge a legoptimálisabb, kontrasztos, és kellő pompával ruházza fel a helyiségeket. Fontos és hasznos tipp, hogy a fény mindig a hátunk mögül jöjjön, illetve fehérfénynél fotózzunk.

Egészbe, ne részletekbe

Nagyon szép és aprólékos képsorokat lehet készíteni a szekrényről, a mosogatóról vagy épp a konyháról, de felesleges. Elvégre mi tudjuk, hogy a részletek egyben hogy néznek ki, de az, aki először pillant rá a képekre, nem. Ezért inkább törekedjünk arra, hogy a teljes helyiséget fotózzuk le, erre például nagyon jó a halszemoptika. Ez nem csak látványos megoldást jelent, hanem az egész szoba belefér egy képre, így az érdeklődő is komplex képet kap a helyiségről.

Az ingatlan alaprajzás is érdemes lefotózni és mellékelni a képekhez, mert az még inkább segít abban, hogy a potenciális vevő megismerje az ingatlant.

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)