Jump to content

Titkos takarítási trükkök 2.

2015. 05. 05. 16:01

Újabb titkos háztartási trükkökkel jövünk, melyek segítségével megkönnyítheted az életed, ha otthonod takarításáról van szó.

Állatszőr
kisállatod van otthon, mely mindenhol otthagyja elhullott szőrét? Esetleg sok nagyhajú lány él otthonodban és minden tele van hajjal? Használj fém szélvédő tisztítót, azaz ablakmosót. Szorítsd a megtisztítani kívánt felülethez és szorosan húzd végig, összegyűjtve ezzel a szőr- vagy hajszálakat.

Rozsdás törülköző
Mindenkivel előfordul, hogy kicsit makacsabb foltok kerülnek a törülközőre. Töltsd tele a mosógéped a koszos törülközőkkel, és ezúttal ne mosószert, hanem egy csésze ecetet tölts a gépbe és végezd el a mosást. Ha a mosás után is érzed az erőteljes ecetszagot, mosd újra a törülközőket szódabikarbónával.

Karcolások a fán
Fa asztalod tele van karcolásokkal? Keverj össze negyed csésze ecetet negyed csésze olívaolajjal, márts bele egy törlőkendőt és körkörös mozdulatokkal kezdd el tisztítani a fa felületet. Meglátod, a karcolások csodával határos módon eltűnnek vagy halványodnak.

Matrac
Tudtad, hogy ágyad frissessége nem csak az ágynemű gyakori cseréjén múlik? Bizony ágyad matraca is néha mélytisztításra szorul. Először szedd le az ágyneműt és a lepedőt, majd alaposan porszívózd ki a matracot. Majd szórj szét rajta jó sok szódabikarbónát, és hagyd 2 órán át hatni. Utána porszívózd át újra a matracot, és máris friss, üde és tiszta matracra ágyazhatsz újra.

(Fotó: purewow)