Hozzávalók kb 7 adaghoz:
- 4 bögre zabpehely
- 1 bögre édesítetlen kókuszreszelék vagy pehely
- 1 bögre dió, mogyoró, mandula, vagy bármilyen olajos mag
- fél bögre lenmag
- egy csipet só
- fél bögre édesítetlen kakaópor
- 1/3 bögre növényi olaj (pl. olívaolaj vagy kókuszzsír)
- egy teáskanál vaníliakivonat
- 1/3 bögre méz (vagy agavé vagy juharszirup)
- 1/4 bögre cukor (vagy barnacukor, vagy még egy kis méz)
- 1/2 bögre darabolt csoki
Lépések:
Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
Egy nagy edényben keverjük össze a zabpelyhet, a kókuszt, a magvakat és lenmagot valamint a sót. Egy közepes edényben keverjük össze a kakaót, olajat, vaníliát, mézet és cukrot, míg egynemú, kérmes állagú masszát nem kapunk. A kakaó keveréket ráöntjük a zabos keverékre, és jóI összekeverjük őket. Ha nagyon ragacsosan szeretjük a müzlit, még egy kis mézet hozzákeverhetünk - írja a szupermenta.hu.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral (vékonyan meg is kenhetjük olajjal), és belenyomjuk a keveréket. Süssük 15 percig, keverjük meg, majd süssük újabb 10-15 percig. Vegyük ki a sütőből, és keverés nélkül hagyjuk kihűlni. A hűlés közben a müzli megkeményedik és darabokban összeáll. Utána keverhetünk bele csokidarabokat. Légmentesen záró edényben tároljuk.
Tálalhatjuk szokásosan tejjel, növényi tejjel vagy joghurttal. Szezonális gyümölcsöket, vagy aszalványokat is adhatunk hozzá.