Jump to content

Még több tavaszköszöntő dekoráció

2015. 03. 03. 18:55

Üde pasztellszínek, finom textíliák, friss virágok segítségével te is hamar tavaszi hangulatot varázsolhatsz otthonodba. Segítségül hoztuk ezt a DIY-videót, melyből te is ihletet meríthetsz a tavaszi dekorhoz!

1. Keress egy szép, tavaszias mintával rendelkező textil anyagot, és vágj ki belőle háromszögeket. A két textil háromszöget varrás nélkül is kétoldalú háromszöggé teheted, ha hobbiboltokban vagy művészellátóban vásárolható öntapadós, vasalható ragasztószalagot használsz, mely hő hatására olvad meg és válik ragasztóvá. Ha kész vannak a háromszögeid, mindegyiket vasald rá egy szaténszalagra és már kész is a tavaszi fali dekoráció.

2. Dekupázs ragasztó segítségével te is könnyedén papírba csomagolhatsz bármilyen tárgyat. Szerezz be lehelet vékony, tavaszi mintás papírt, melyet vágj szabálytalan, négyzet alakú darabokra. Kenj a csomagolni kívánt tárgyra vastagon dekupázs ragasztót, majd simítsd rá a papírt. Annak érdekében, hogy a papír teljesen felvegye a tárgy alakját, kenj rá még egy réteg ragasztót, majd jöhet a következő darabka. Ha végeztél, olyan lesz, mintha az egész tárgyat egyetlen papírlapba csomagoltad volna. Kenj rá még egyszer egy réteg ragasztót és hagyd megszáradni!

3. Készíts egyszerű fehér bögrékre saját dizájnú dekorációt alkoholos filccel. Feliratok, idézetek, rajzok, jöhet bármi! Jó móka a gyerekekkel együtt is rajzolgatni!

4. Ne dobd ki kicsi üvegcséidet, hanem mosd ki őket, szabadítsd meg a címkéktől és köss rá egyszerű fekete madzagból masnit. Majd jöhet egy szál friss virág, ennél több nem is kell a tavaszi hangulathoz!

(Fotók: youtube)