Jump to content

Csináld magad: Valentin-napi dekor

2015. 02. 02. 12:11

Közeledik a Valentin-nap, úgyhogy itt az idő, hogy rózsaszínbe és pirosba öltözzön szobád! Íme néhány könnyedén elkészíthető DIY-projekt, melyekkel szerelmes hangulatot varázsolhatsz kuckódba!

1. Készíts 4 fotókeretből álló LOVE feliratot, mely remek fali vagy polcdísz lehet. Válassz ki 4 különböző mintájú és színű papírlapot, mely a kép alapját adja, arra pedig ragassz szintén különböző színű és stílusú nagy betűket, a LOVE szót kirakva. (Vagy bármilyen más szót!) Egyszerű, pikk-pakk elkészíthető dekoráció.

2. Szintén romantikus hangulatú dekorációt készíthetsz az ABC-felhasználásával. Egy A4-es lapra sorban tedd ki az ABC betűit (ha egyszerűbbé tennéd dolgodat, használd az angol ABC betűit, mely 5x5-ös oszlopokban kirakható. Az I, az O és az U betűk helyére tegyél más színű, csillogó, más formájú betűket, így kitűnik majd az I Love You felirat rövidítése a betűk közül.

3. Nőies, lágy és végtelenül romantikus ajtódíszt készíthetsz némi rózsaszín tüllből és rengeteg türelemmel. Szerezz be egy kis fa karikát, ami a koszorú alapja lesz, valamit rengeteg rózsaszín tüllt, melyeket hosszú és keskeny csíkokra vágj. A félbehajtott tülldarabokat köss egy kis hurokkal a karikákra úgy, hogy előtte félbehajtod tülldarabot. Az egyszerű, ám sokszor ismétlendő csomózásnál türelemmel kell lenned, mire körbeérsz a karikán, de annál szebb lesz a végeredmény. A koszorút ezek után tovább dekorálhatod, majd egy halvány és keskeny szalag segítségével ajtódra akaszthatod.

(Fotó: aglimpseinsideblog)