Jump to content

Együttműködési megállapodást kötött az ingatlan.com a Hitelnet Kft.-vel

2022. 12. 09. 12:44

Az ingatlan.com csoport együttműködési megállapodást kötött a Hitelnet Kft.-vel, ennek részeként a money.hu közvetítői csapata csatlakozik a Hitelnet hálózatához, az ingatlan.com Zrt. pedig részesedést szerez a Hitelnetben - tájékoztatta az ingatlanhirdetési portál kedden az MTI-t.

A money.hu hitelösszehasonlító oldal az ingatlan.com csoport tagja. A közlemény szerint az adataiból készült előrejelzés szerint 2022 utolsó és 2023 első hónapjában kevesebb mint felére csökken a folyósított hitelösszeg nominálértéken az előző év azonos időszakához képest, reálértéken ennél is radikálisabb a visszaesés. A hitelszerződéseket megelőző közvetítői ügyféltárgyalások száma és trendje alapján a piac még nem érte el a mélypontot.

Korponai Levente, a money.hu vezetője a közleményben jelezte: legfrissebb adataik a lakáshitel-piac jelentős megtorpanását mutatják, de az ingatlan.com és a money.hu oldalakon az ilyen időszakokban is havonta ezres nagyságrendű ügyfél adja le hiteligényét.

Fitos Szilárd, a hitelközvetítő Hitelnet Kft. ügyvezetője szerint a partnerséggel a hitelközvetítői piac egyik legnagyobb szereplője jön létre. A két cég együtt csaknem 100 milliárd forint összértékű lakossági hitel közvetítésében segítette az ingatlanvásárlókat 2021-ben. Az együttműködéssel 500 szakemberből álló országos hálózat alakul ki.

Az együttműködés eredményeképpen már az ingatlanvásárlás teljes folyamatában segítséget kapnak a hiteligénylők. Az ingatlan.com oldalon található Hitelintéző szolgáltatás egyénre szabva mutatja be a megvásárolni tervezett ingatlan optimális finanszírozását. A legkedvezőbb ajánlatok kiválasztásához - már 29 pénzügyi konstrukcióhoz - a money.hu biztosítja a hátteret naprakész kalkulátorokkal. Ezt követően a Hitelnet szakértői kísérik végig az ügyfelet a teljes hitelfelvételi folyamaton, megválaszolva a felmerülő további kérdéseket - ismertették a közleményben.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)