Jump to content

Fogyasztóbarát otthonbiztosítás minősítést kapott az Uniqa Biztosító

2022. 11. 22. 10:01

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pozitívan bírálta el az Uniqa Biztosító Zrt. pályázatát a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás (MFO) programban, ezzel a biztosító megkezdheti a bejelentett minősített termékek forgalmazását - közölte az MNB csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az új szereplő belépésével a lakásbiztosítási ágazattal foglalkozó 13 biztosító közül tíz szerezte meg a fogyasztóbarát minősítést, e cégek 22 ezer ügyfél 852 milliárd forint értékű ingó és ingatlanvagyonára nyújtanak biztosítást.

Az MNB adatai szerint a szeptemberben értékesített MFO termékek átlagdíja 27 százalékkal kedvezőbb volt a többi lakásbiztosítás átlagdíjához képest.

Ismertetik, hogy a fogyasztóbarát otthonbiztosítások alapcsomagja elemi károkra, és egyéb, a háztartásokat egzisztenciájukban alapvetően veszélyeztető tipikus kockázatokra nyújtanak fedezetet. Az alapcsomaggal kapcsolatos káresemények tartalmát az MNB egységesen, kötelezően határozta meg a biztosítóknak, családbarát, zöld és digitális szempontokat is figyelembe véve.

A jegybank az ügyfeleknek azt javasolta, hogy a megkötött lakásbiztosításukat érdemes az évforduló előtt legalább két hónappal áttekinteniük, mivel általában az évforduló előtt 30 nappal mondhatják fel meglévő szerződéseiket. Felhívták a figyelmet arra is, hogy amennyiben maradnak korábbi biztosítójuknál, akkor évfordulótól függetlenül tudnak MFO-termékre váltani.

Az MFO termék iránt érdeklődő ügyfeleknek az MNB honlapján lévő ingyenes kalkulátor segít a tájékozódásban - közölték.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)