Jump to content

Hetvenezer négyzetméternyi ingatlanbefektetést jelentett be a Futureal

2022. 01. 06. 12:31

Három, összesen közel 70 ezer négyzetméternyi ingatlan került a Futureal Investment Partners tulajdonába; két lengyelországi bevásárlóközpont és egy irodaház - jelentette be az ingatlanbefektetési és vagyonkezelési társaság az MTI-nek szerdán küldött közleményben.

Kiemelték: a vállalat felvásárolta a 30,3 ezer négyzetméteres varsói Galeria Bemowo és a 25,5 ezer négyzetméteres gdanski Manhattan bevásárlóközpontot, illetve egy Wroclawban lévő irodaházat, a Wratislavia Towert is.

A két bevásárlóközpont tágas parkolóval és 120 üzlettel rendelkezik; az irodaház 11 szintes, 12 ezer négyzetméter irodát és 140 férőhelyes mélygarázst tart fenn - ismertették.

Karol Pilniewicz, a Futureal Investment Partners befektetési igazgatója a közlemény szerint elmondta: mindhárom projekt kiválóan illeszkedik a magas megtérülést célzó befektetési stratégiájukba.

Olyan "kiváló adottságokkal" rendelkező ingatlanokba fektetnek be, amelyeket szakértelemmel újrapozicionálva még értékesebbé tesznek a piacon - hangsúlyozta.

Futó Gábor, a Futureal-csoport alapítója és társtulajdonosa megjegyezte, hogy azzal a céllal indították el a Futureal Investment Partnerst, hogy "az értéknövelő és opportunista ingatlanpiaci kitettséget kereső intézményi befektetők értékes partnerévé" váljanak.

A befektetési cég függetlenül működik, ugyanakkor a cégcsoport több mint 500 tagú ingatlancsapatának két évtizedes tudását és kapcsolati hálózatát is kamatoztathatja - hangsúlyozta.

A Futureal Investment Partners nevű társaságot 2021-ben alapította a Futureal-csoport, amely az elmúlt két évtizedben több mint 180 ingatlanprojektet fejlesztett, összesen 5 milliárd euró értékben és több mint 3 millió négyzetméteren.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)