Jump to content

A járvány hatására átalakul az irodapiac egy nemzetközi szolgáltató szerint

2021. 06. 07. 17:29

A járvány hatására a vállalatok többsége átszervezheti a munkarendjét, ami az irodaszolgáltatói piacot is átalakítja - közölte a New Work pénteken az MTI-vel.

Az irodaszolgáltató társaság szerint a cégeknek meg kell találniuk az egyensúlyt a munkahelyi, az otthoni, és a más helyszíneken végzett munka között. Számos elemzés igazolja ugyanis, hogy a munkavállalók többsége ragaszkodik a távmunkához, és nem akarnak teljes munkaidőben visszatérni az irodákba, hogy kevesebb idő menjen el az ingázásra. A cégek többsége ugyanakkor a visszajelzések alapján nyitott a rugalmas munkavégzési megoldásokra - tették hozzá.

A New Work úgy véli, hogy az irodabérlők a rövid távú bérleti szerződések, és a rugalmasabb feltételek felé fognak elmozdulni, ami új szolgáltatásokat, és alkalmazkodást követel meg a bérbeadóktól. Az átalakulás miatt felértékelődnek a változtatni képes irodai szolgáltatók, akiknek nem csupán a bérleti szerződés aláírásáig, hanem azon túl is ki kell szolgálniuk az ügyfeleket - olvasható a közleményben.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)