Jump to content

A Futureal 55 milliárd forintnyi zöldkötvényt bocsátott ki

2021. 04. 01. 15:08

Zöldkötvényt bocsátott ki a Futureal Development Holding Ingatlanforgalmazó Kft., 55 milliárd forint névértékben, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramjában (NKP) - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Az MNB az NKP-ban meghatározott maximális keretösszeget teljes mértékben kihasználva a kötvények mindössze 30 százalékát tudta lejegyezni, mivel a kimagasló piaci érdeklődés eredményeként 70 százalékot intézményi befektetők vásároltak meg - írták. A jegybank mellett további 12 bank, biztosító, befektetési alapkezelő, illetve vagyonkezelő vált a

Futureal kötvényének tulajdonosává a következő, legalább 10 évre.
A közleményben Futó Gábor, a Futureal-csoport alapítója és társtulajdonosa elmondta, büszkék arra, hogy a koronavírus-járvány okozta piaci kihívások ellenére a cégcsoport aktívan részt tud venni a hazai gazdaság újraindításában, hiszen csak Magyarországon jelenleg több mint 1 millió négyzetméternyi fejlesztésen dolgoznak.

A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. Alapítása óta a Futureal-csoport portfóliója több mint 180, együtt 3 millió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projekttel bővült, 5 milliárd eurót meghaladó értékben.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)