Jump to content

A Takarékbanknál is elérhető már a fogyasztóbarát személyi hitel

2021. 01. 29. 11:58

A bankok közül harmadikként a Takarékbanknál is elérhető a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által minősített szabad felhasználású, fogyasztóbarát személyi hitel - közölte a pénzintézet az MTI-vel csütörtökön.

A közleményben kiemelték: a kölcsön már 150 ezer forintos nettó jövedelem esetén is igényelhető, így az átlagnál alacsonyabb keresetűek számára is megoldást nyújt.

A kölcsön összege a pénzintézetnél 300 ezer forinttól 8 millió forintig terjedhet, a kölcsön pedig szabad felhasználású és hitelkiváltásra is használható - ismertette a Takarékbank. A kamat a legfeljebb hétéves futamidő alatt nem változik, továbbá a havi törlesztőrészletek is egyenlő nagyságúak - tették hozzá.

Elsőként az MNB az OTP Bank pályázatát hagyta jóvá, így a pénzintézet január elejétől már forgalmazza az új, szabadon felhasználható minősített fogyasztóbarát személyi hitelt. Múlt héten a Budapest Bank számolt be arról, hogy hétfőtől szerepel kínálatában ez a terméktípus.

A Takarék Csoport Magyarország egyik legnagyobb bankcsoportja. A Magyar Bankholding részeként működő csoport tagjai az MTB Zrt. mint integrációs üzleti irányító szervezet, a Takarékbank Zrt. mint kereskedelmi bank, a Takarék Jelzálogbank Nyrt., valamint egyéb, faktorálással, lízinggel, alapkezeléssel, ingatlankezeléssel, informatikai szolgáltatással és más kiegészítő pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó társaságok. A Takarékbank Zrt. 1,1 millió ügyfelet szolgál ki.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)