Jump to content

Fagyos hajnalok, jégvirágos reggelek - mit szól ehhez az autód?

2020. 10. 12. 12:40

A csillaggarázs alatt parkoló négykerekűk legnagyobb mumusa a tél. A mínuszok hosszú távon megviselik az autó karosszériáját, és bizony reggelente megnehezítik az elindulást, már csak azért is, mert a szélvédőről bizony le kell csalogatni a jeget. Ha garázsbérlésre, vásárlásra nincs lehetőség, de nem szívesen hagynád autód a tél martalékává válni, akkor készíts ponyvát házilag!

A ponyvakészítés mestersége nem olyan egyszerű, de nem kell megijedni, mert el lehet készíteni speciális eszközök nélkül, legfeljebb nem lesz olyan esztétikus a végeredmény, mint a boltban vásárolhatók esetében.

A ponyva alapanyagául a műanyag tófólia, a gumi tófólia, és a PVC-tófólia is megteszi. Az első esetében számítani kell arra, hogy télen kicsit megkeményedik és összemegy, így a készítésnél többet kell rászámolni. A gumi fólia tűnik a legjobb választásnak, mert az viszonylag időtálló, és strapabíró, de a felsoroltak közül bármelyikből elkészíthető.

Az elkészítési folyamat során méretre kell szabni a választott anyagot és az autó formájának megfelelően összeilleszteni. Erre a különféle ragasztók és hőlégfúvó, és hőpisztolyos melegragasztó is alkalmas lehet.

A kész ponyvára érdemes öntapadós fényvisszaverőt is ragasztani a jobb észrevehetőség érdekében.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)