Jump to content

Nyolc milliárdért vett épülő ingatlanokat a Flatmosphere Kft. a IX. kerületben

2020. 10. 06. 21:07

A főváros IX. kerületében a Bárd utcában épülő 256 lakásos társasház ingatlanjait csaknem 8 milliárd forintért vásárolta meg a Flatco Real Estate csoport tagja, a Flatmosphere Kft., hosszú távú bérbeadás céljából - közölte a vállalatcsoport pénteken az MTI-vel.

A Metrodom Csoporttól vásárolta meg az épületet a Flatmosphere Kft., amelynek a tervezett árbevétele 2020-ra 577 millió forint.

A Bárd utcai társasház 2021 májusára készül el, üzemeltetését a Flatco Real Estate Kft. fogja ellátni.
A közlemény szerint a Flatco Real Estate Kft. hosszú távú üzleti célkitűzése, hogy a saját tulajdonú lakóingatlanok üzletszerű bérbeadásában vezető pozíciót töltsön be Magyarországon. Jelenleg több mint 200 ingatlant hasznosít hosszú távú bérbeadással, 2021-ben pedig már több mint 600 lakás lesz a cégcsoport tulajdonában, valamint iroda-, üzlethelyiség- és parkolóportfóliója is tovább bővül.

A Flatco Real Estate Kft. 2012-ben alakult azzal a céllal, hogy minőségi bérelhető lakásokat kínáljon és üzemeltessen Budapesten. A magyar piacon működő többi vállalkozással ellentétben a Flatco nem ingatlanközvetítőként kínálja mások lakásait, hanem saját tulajdonú és egységes színvonalú ingatlanportfólióval rendelkezik.

A lakások többsége újépítésű lakóparkban található új apartman, a belvárosi ingatlanok pedig teljeskörűen felújítottak.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)