Jump to content

Funkcióhoz igazított tetőablak a környezettudatosság jegyében (x)

2020. 07. 21. 12:00

Ha tetőablak választásra kerül sor, akkor a könnyű, helyhez igazított nyithatóság elsődleges szempont. A tudatos vásárlóknak manapság szerencsére a kényelmet sem kell feladniuk a környezet megóvása érdekében.

A tetőablak cseréjével járó felfordulást megspórolhatja az, aki a Roto széles választékában keres modellt, az pedig kézzelfogható előnyt nyújt a felújítás utáni családi kiadások terén, hogy az új ablak hozzájárul az otthon energiatakarékos működéséhez. Ez a Roto fejlesztései során már évek óta a legfontosabb szempontok között van.

Igényre szabott nyitásmód

A kivitelezők gyakran tapasztalják, hogy egy-egy épületbe felnyíló ablakra lenne szükség, míg ha nehezen elérhető területről van szó, akkor az elektronikus vezérléssel működő billenő ablakok a legmegfelelőbbek. Az egyedi igényekhez alkalmazkodva többfajta nyitásmód érhető el a Roto termékpalettáján: megtalálhatók a felső harmadban billenő ablakszárnnyal rendelkező, középen billenő és az ablak felső síkjában nyíló tetőablakok is. Ismerkedjünk most meg a legnépszerűbb modellel a gyakorlatban!

A Designo R7 felső harmadban billenő ablakszárnnyal és alsó kilinccsel rendelkezik. Ennek a hagyományoshoz képest jóval magasabban van a billenési pontja, így az átlagnál magasabbak is könnyedén hozzáférnek. További előny, hogy az ablakszárny nyitott állapotban sem nyílik be a tetőtérbe, így ha az ablak szúnyoghálóval is van ellátva, akkor is teljes terjedelmében nyitható.

100%-os újrahasznosíthatóság

Ha hosszú évek, évtizedek távlatában gondolkodunk, fontos érv a műanyag ablakok mellett, hogy időjárásállóbbak és könnyebben tisztíthatók, mint a fa ablakok. További előny, hogy míg a fa ablakok felületkezelést igényelnek, azaz időnként újra kell festeni őket, addig a műanyag ablakoknál biztosak lehetünk benne, hogy – plusz idő és energiaráfordítás nélkül – sok év után is ugyanolyan jól mutatnak majd. A Roto tömör műanyag tetőablakainál fontos kiemelni azt is, hogy csak 100%-ban újrahasznosítható anyagokat tartalmaznak, így tehát remek választás környezettudatos vásárlók számára.

Jól tudjuk, hogy a korszerűtlen ablakok komoly hőveszteséget és ezáltal energiaveszteséget jelentenek a lakás számára. Az említett Designo R7 – a Roto többi termékéhez hasonlóan – abban is kiemelkedő, hogy az ablakra gyárilag előszerelik a Hőszigetelő Csomagot. A 3-rétegű üvegnek köszönhetően kiváló, 1,1-es Uw érték érhető el.

 

Dísz a tetőtérben

A modern technológia előnyeit szeretné élvezni, de megőrizné a hagyományos megjelenést? A Roto lehetőséget kínál erre is, a cég a fa ablakai mellett ugyanis megtalálhatóak a fa hatású dekorfóliával ellátott műanyag tetőtéri ablakok is.

Utóbbi megoldás ideális régi házak felújításához, valamint a vidéki stílus hangulatának megtartásához új épületek esetén – megőrizve a környezettudatos szempontokat.

További információ elérhető a Roto weboldalán.

(Forrás: szerkesztőség)