Jump to content

Átadták a Debreceni Jégcsarnok új épületszárnyát

2020. 07. 08. 20:50

Fodor András, a Debreceni Hokiklub (DHK) elnöke, a DEAC jégkorong-szakosztályának vezetője elmondta: a 420 négyzetméteres épületben két tágas öltözőt alakítottak ki, amelyeket a DEAC Erste-ligás csapata és a DHK junior együttese használ majd. Elkészült egy multifunkcionális oktatóterem, amelyben a DHK utánpótlás korosztályainak elméleti képzését végzik. Az épületben mosodát, irodákat és tárgyalót is kialakítottak. Hozzátette: a beruházás 300 millió forintból, teljes egészében TAO-támogatásból valósult meg.

Debrecen azzal a szinte egyedülálló lehetőséggel rendelkezik a vidéki városok közül, hogy három fedett jégpályája is van. A Derék utca központ két állandó csarnoka mellett a Főnix Csarnok már eddig is több alkalommal volt otthona jeges nagyrendezvényeknek. Hozzátette: a debreceni jégkorong és az egyéb korcsolyasportok fejlődése indokolja, hogy a későbbiekben egy 2500-3000 néző befogadására alkalmas jégcsarnok épüljön a városban.

Kósa Lajos szerint egyre közelebb van az az idő, amikor a téli olimpián debreceni sportoló is lesz majd. Példaként a női jégkorongot, a rövidpályás gyorskorcsolyát és a műkorcsolyát említette. Mindhárom sportágban olyan versenyzői vannak Debrecennek, akik esélyesek lehetnek az olimpiai részvételre - fűzte hozzá.

 

(Forrás: hazesotthon.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)