Jump to content

Codic Hungary: folytatódik a HomeWork ingatlanfejlesztés

2020. 06. 22. 11:13

Folytatódik a Margit körút egyik ismert műemlék épületét és környezetét megújító "HomeWork" ingatlanfejlesztési projekt. Megoldást találtak a telken álló nagy platánfa megóvására is - közölte a fejlesztő Codic Hungary pénteken az MTI-vel.

A Codic Hungary a Margit körút és a Rómer Flóris utca sarkán található műemléki iskolaépület és a környező zöldfelületek megújításával Buda egyik évtizedek óta fejlesztésre váró ingatlanjának rehabilitációját kezdte el májusban. A munkálatok során 3600 négyzetméternyi irodát, felső kategóriás lakásokat, mélygarázst, üzlethelyiséget és a jelenleginél nagyobb, gondozott parkot is kialakítanak. A több mint 20 millió euró értékű beruházást a tervek szerint 2022 második felében fejezik be.

A Codic - hazai és nemzetközi szakértők bevonásával - mérlegelte a fejlesztési területen található platánfák áthelyezésének alternatíváit. Ennek eredményeként, az önkormányzattal együttműködve, két kisebb platánfát a kerületen belül már biztonságosan áthelyeztek. Az elmúlt hetekben ismételten megvizsgálták a Margit körút és a Rómer Flóris utca sarkán álló nagy platánfa átültetésének lehetőségét. Mivel ez a fa méretei miatt rendkívül kockázatos lett volna, a fejlesztő úgy döntött, hogy - annak ellenére, hogy a fa kivágásához szükséges összes jogosítvánnyal és érvényes építési engedéllyel rendelkezik -, saját költségén módosítja a terveket, és megőrzi a platánt.

A Margit körúti iskola 1883-1884-ben emelt épülete a historizmus korának jellegzetes téglaarchitektúrája, a kor iskolaépítészetének értékes példája, a főváros egyik legkorábbi iskolaépületeként is védendő műemléki értéket képvisel - ismerteti közleményében a cég.

A budapesti központú Codic Hungary a Codic International tagvállalata. A Codic International 1970 óta foglalkozik ingatlanfejlesztéssel, Európa-szerte számos többfunkciós projekt - iroda, businesspark, bevásárlóközpont - fűződik a cégcsoporthoz. A Codic Magyarországon, Belgiumban, Luxemburgban, Franciaországban és Spanyolországban aktív. A Codic Hungary első hazai projektje a Krisztina Palace irodaház volt 2010-ben.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)