Jump to content

Több ezer új lakás is épülhet a városok rozsdaövezeteiben

2020. 06. 18. 19:15

A kedvezményes területi áfakulcs bevezetésével egy-két éven belül akár több ezer új lakás is épülhet a városok rozsdaövezeteiben – derül ki az Ingatlan.com elemzéséből. A kormány indította városi otthonteremtési program célja a lakáshoz jutás támogatása mellett a sok évtizedes tájsebek, az egykori ipartelepek eltüntetése és újra beépítése.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, nemcsak Kaposváron, hanem a többi vidéki nagyváros vezetésével is felvette a kormány a kapcsolatot a kormányhivatalokon keresztül, hogy tárják fel azokat a területeket, elhagyatott iparövezeteket, amelyek felújítással alkalmassá válnak új lakóházak építésére.

Kiemelte, ez óriási előrelépés, óriási segítség az önkormányzatoknak, hiszen ezáltal olyan, a város szívéhez közel eső területeket újíthatnak fel, amelyek már szinte az enyészetté váltak és rontották a város összképét.

Elmondta, nemcsak az önkormányzatok vezetői üdvözlik a segítséget, hanem azok a lakosok is, akik a közeljövőben szeretnének építkezni, hiszen több város esetében megfigyelhető, hogy már alig vannak olyan területek, amelyeket családi házak építésére ki tudnának jelölni. Hozzátette, ez a városi otthonteremtési programmal meg fog változni.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)