Jump to content

Költözés nyáron? 4 hűsítő tipp, hogy könnyebben menjen!

2020. 06. 17. 09:05

A költözés általában mindig a legrosszabbkor jön, de ha mellé 35 fok is társul az kimaxolja a dolgot. Viszont, az élet nem áll meg egy kis hőségtől, a megcsappant lelkesedésre pedig van 4 fantasztikus ötletünk!

Létezik olyan, hogy zökkenőmentes költözés? Aligha, főként ha az időjárás is közbeszól. Kánikulában dobozolni, bútort szétszerelni, levinni, bepakolni, újra összeszerelni, majd a hatszáz darab szemeteszacskót és karton dobozt kipakolni inkább idegtépő, mint izgalmas vállalkozás.

Mindig az első lépcsőfokot nézd!

Átvitt és valós értelemben is. Meleg van, forróság, de szorít a határidő, ezért mindenekelőtt készíts egy listát arról, hogy mi a legfontosabb: a bútorok, a dobozolás, a szanálás, a papírmunka, vagy az hogy a fotelban vergődve idd meg a harmadik pohár bort.

Ha megvan a lista, ossz be mindent 25 perces időegységekre. 25 percenként tarts 5 perc szünetet, amikor telefont nyomkodsz, depressziósan körbesétálsz, vagy csak ülsz és nézel ki a fejedből. Ez a módszer segít a hatékonyabb feladatvégzésben, illetve lényegesen előrébb vezet, mint a rendszerezés nélküli pakolászás.

Selejtezz

Ha már elviselhetetlen a meleg, akkor jöhet a dolog kevésbé fárasztó része, a felesleges dolgok kidobálása. Ez is hatalmas feladatnak tűnik, de hidd el még mindig jobb a nem kellő ruhákat és kacatokat kidobálni, mint szétszedni egy szekrényt, vagy levinni egy franciaágyat a negyedikről, spórolva a költöztetőn.

Feliratot mindenhova!

Nagyon banális igaz? Sokan mégsem követik el a dolgot, csak dobálják a dobozba válogatás nélkül a holmikat, aminek eredményeképp az új lakásban egy ideig semmi nem lesz meg.

A probléma elkerülése érdekében, minden dobozba próbálj azonos vagy hasonló dolgokat tenni, és ha egy tele lett, minden oldalára írd rá, hogy mi van benne! Egyrészt nem fogsz mindent napokig keresgélni dobozt túrva, másrészt ha emelgetni kell, nem fog meglepetést okozni. Mindez pedig sok felesleges és izzasztó dobozkinyitogatástól kímél majd meg.

A végső dátum

Ha már mindennel kész vagy, és „csak” a kicsomagolás van hátra, akkor szokott jönni a pánik, amire amúgy nincs szükség. A dobozok megvárnak, és hidd el előbb eltűnnek, mintsem gondolnád, főképp ha kitűzöl célként egy dátumot, amire mindennek katonás sorrendben kell állnia.

Légy reális, forróságban nem fog menni, egy-két napig meg lehet zacskóból, bőröndből vagy épp dobozból öltözni, sőt egészen jól el lehet lavírozni köztük akár fél éven át is…

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)