Jump to content

Sörélesztő, a reggeli rutin része

2020. 05. 21. 11:05

A sörélesztő valódi kincs. Nem csak rendben tartja a vérnyomást, és megszabadít a felesleges kilóktól, hanem feltölti a szervezetet a szükséges ásványi anyagokkal és vitaminokkal anélkül, hogy bármi mást kéne mellette fogyasztanunk.

100 gramm sörélesztő tízszer több B1-vitamint tartalmaz, mint a teljes kiőrlésű gabonából készült kenyér, kétszer annyi B2-vitamint, mint a csirkemáj, tízszer több a B6-vitamin benne, mint a húsokban, és szintén tízszer magasabb a B5-vitamin tartalma, mint a gabonaalapú készítményeknek.

A sörélesztő első sorban a B-komplex vitaminhiánnyal küzdők számára ajánlott, plusz az idegrendszeri, szorongásos tüneteket és az izomgörcsöket, akaratlan izomrángásokat is elmulasztja. Ezen kívül védi a májat és serkenti a sejtek és izmok normális működését, hála a benne található rengeteg B-vitaminnak, ami a szív-és érrendszerre is jótékony hatást gyakorol. Csökkenti a rossz koleszterint szintet és beállítja a vérnyomást.

Az emésztőrendszert is helyre állítja, főként egy hosszabb antibiotikumos kezelés után regenerálja a megterhelt bélflórát.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)