Jump to content

Néhány apróság, ami megkönnyíti az életed

2020. 05. 21. 09:05

Az ember otthonában a kényelemre, a praktikusságra és a hatékonyságra törekszik, legyen szó házimunkáról, kertrendezésről, vagy bármi egyébről. Azonban, az esetek nagyrészében mégsem úgy sülnek el a dolgok, ahogy szeretnénk. Van viszont öt szuper praktikánk, amivel egyszerűbbé tehető otthon az élet.

A megfelelő időmenedzsment a kulcs a harmonikus élethez: a megfelelő mennyiségű pihenéshez, az aktív feltöltődéshez, a hobbik és a kreativitás megélésének, no meg a meghitt családi együttéléshez. Jelen világunk azonban általános időhiányban szenved, így mindenen próbálunk néhány percet spórolni, hogy a lopott pillanatokat azzal tölthessük, ami igazán jól esik.

A kötelező háztartási és egyéb otthoni teendők is néha időrablónak tűnnek, viszont van hét szuper trükkünk, ami segít megtakarítani, néhány értékes percet, órát. Lássuk hát őket.

Kertrendezés és a rózsák

Bizony a kert vagy épp az erkély rendbetétele is a hétköznapi, ám inkább a hétvégi feladatok egyike. Ha épp ültetés előtt állsz, van néhány hasznos tippünk! Legyen szó rózsa dugványozástól, palánta ültetésről, vagy bármi másról, az ültetni kívánt növény végét dugd burgonyába, mert az tele van fontos és szükséges tápanyagokkal, így segíti az egészséges gyökér, és növény kifejlődését. Ezzel pedig sok kellemetlen gondtól óvhatod meg magad, már ami a növény újjáélesztését illeti.

Grillbegyújtás szenvedés nélkül

Aki valaha sütögetett már grillen, tudja milyen a jó begyújtó nélkül húst sütni. Mire a brikett parázsra kap, eltelik vagy félóra, nem beszélve arról, hogy hamar el is illan a sütéshez szükséges hő. No, de a begyújtást pillanatok alatt kivitelezhetjük két darab zsepivel, vagy egy marék chipssel, ugyanis mindkettő kiválóan ég, és nagyon hamar lángra kap! Ezzel szintén értékes másodperceket nyerhetünk, sőt akár egy fél órát is.

Tartós jég

Itt a klasszikus értelembe vett időspórolás helyett inkább időtartam hosszabbítást eszközölhetünk, de az is jól jöhet egyszer. Szóval, ha valamikor szükséged lesz arra, hogy a jég tovább maradjon hideg, és lássa el feladatát, azaz a hűtést, szórd meg egy kis sóval a tetejét. A jég miatt tovább marad fagyott állapotban például a hűtőtáskában lévő jég is.

A porszívó a legjobb Sherlock Holmes

Az eltűnt tárgyak felkutatása nem csak sok idő, de nagyon bosszantó is, főleg, ha a végeredmény nem az, amire számítottunk. Viszont a porszívó nagy segítségünkre lehet ilyenkor. Találd meg kedvenc fülbevalód, vagy nyakláncod egyszerűen: tegyél a porszívó csövének végére egy harisnyát, és máris indulhat a keresés. Ugye, milyen praktikus?

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)