Jump to content

Öt gyümölcs, ami mindig legyen otthon, ha fiatalos akarsz maradni

2020. 05. 18. 09:05

A fiatalság forrása olykor a leghétköznapibb dolgokban rejlik, épp ezért nem is fordítunk rájuk különösebb figyelmet. Valószínűleg a leghatékonyabb és legtermészetesebb öt fiatalítógyümölcs mellett is többször sétálunk el, mint kellene.

Még csak nem is méregdrága egzotikumokról van szó, hanem teljesen hétköznapi gyümölcsökről, amelyek szinte bármelyik kisboltban is megtalálhatóak. Mától garantáltan más szemmel fogsz nézni rájuk, ha pedig a heti menüd részévé teszed őket, rád is más pillantások vetülnek majd. Elvégre, az alábbi gyümölcsök megfiatalítanak.

Ananász

Finom, édes és csomó ételhez hozzáadható. Nagy előnye, hogy kiváló antioxidáns, aminek köszönhetően védi a sejteket a káros behatásoktól, illetve a sejtöregedéstől és az oxidációs stressztől, ami a bőr megöregedésének elsődleges okozója. Ezen kívül remek gyulladáscsökkentő, és az ízületi problémákon is segít.

Citrom

A legolcsóbb, amit vásárolhatsz, mégis sokat tesz a szép, egészséges bőrért, és ínyért. A citrom a benne található magas C-vitamin tartalom miatt ilyen hatékony öregedésgátló, ugyanis az táplálja a sejteket, illetve támogatja az immunrendszert. Mindemellett a citrom meggátolja a baktériumok szaporodását, összehúzza a pórusokat és tonizál is.

Kivi

Hasonlóan a citromhoz a nagy mennyiségű C-vitamin tartalma miatt hasznos. Hamvassá, élettel telivé, és ragyogóvá teszi a bőrt. Desszertnek, és tízórainak is kiváló magában, vagy joghurthoz, pudinghoz keverve.

Lime

Szintén a gazdag C-vitamintartalom az, ami segítségére van a szervezetnek illetve a lime húsában található kalcium, foszfor, és kálium. A kalcium a csontok védelme miatt is fontos, illetve a hosszú életű, szép fogak megóvásában is szerepet játszik.

Málna

C-vitaminban gazdag és kiváló antioxidáns. A szívet és a szemet is óvja, illetve a sejteket az oxidatív stressz káros hatásaitól, amelyek amúgy hamar megöregítenék a szervezetet. Semlegesíti a káros szabad gyökök hatását is, és szinte minden süteményhez hozzáadható, de önmagában is finom, és laktató.

A fenti gyümölcsökből készíthetünk egy könnyed salátát, vagy akár smoothie-ként is elkészíthetjük őket. Egy meleg nyári vagy tavaszvégi napon kellemes hűsítőként szolgálnak, mindamellett, hogy feltöltik vitaminnak és energiával a szervezetet. Érdemes reggelire is beiktatni néhány falatot a fenti gyümölcsökből, mert pillanatok alatt felébresztik és felpörgetik a szervezetet, így nem lesz többé szükség a reggeli kávéra. Eljött a smoothiek ideje!

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)