Jump to content

Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanügyletek miatt

2020. 02. 17. 20:10

A Fővárosi Főügyészség tizenhat emberrel – tizennégy egykori önkormányzati képviselővel és két volt jegyzővel – szemben nyújtott be vádiratot a terézvárosi ingatlanügyletek miatt.

A főügyészség hétfői közleménye szerint a Kúria még 2019-ben – az Andrássy út 3. és 47. szám alatti ingatlanok elidegenítése miatti bűnügyben – kimondta, hogy hűtlen kezelés bűntettének tettesei azok az önkormányzati képviselők, akik a polgármestert önkormányzati ingatlan versenyeztetési eljárás nélküli, forgalmi értéken aluli értékesítésére és adásvételi szerződés megkötésére hatalmazzák fel, amelynek következtében az önkormányzat vagyonában kár keletkezik.

A döntés lehetővé tette a nyomozást korábban megszüntető határozatok részbeni felülvizsgálatát – tették hozzá. A vádirat szerint a vádlottak a kötelező versenyeztetésre vonatkozó törvényi rendelkezést megsértve, 2003 és 2005 között több terézvárosi ingatlant valós forgalmi értéken alul értékesítettek.

Az okozott vagyoni hátrány – vádlottanként – 953 és 220 millió forint között állapítható meg. A Fővárosi Főügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság egyesítse jelen ügyhöz a Jókai utca 10. szám alatti ingatlan elidegenítésének megkísérlése miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon indult bűnügyet.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)