Jump to content

Mézeskalács újratöltve

2019. 11. 26. 17:25

Tény, hogy még december elseje sincs, sőt az elő hóra is jócskán várni kell, viszont itt a tökéletes alkalom, hogy elkezdjük a mézeskalács sütögetést, hogy a nagy napra tökéletes süteménnyel nyűgözhessük le a vendégeket. Sőt, mindehhez egy teljesen új alapokon nyugvó receptünk is van!

A tökéletes, elronthatatlan mézeskalácshoz is dukál egy recept. Méghozzá egy olyan, ami a szokásostól eltérően, egy kicsit, díszesebb, egy kicsit ízesebb.

Mézeskalács egyszerűen

Hozzávalók:

- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 3 dkg vaj
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 késhegynyi fahéj
- 2 késhegynyi szegfűszeg
- 2 db tojás
- 6 teáskanál virágméz

Elkészítése

Az összes alapanyagot helyezzük egy tálba, és gyúrjuk össze. Ezután nem kell pihentetni a tésztát, mert azonnal nyújthatjuk és szaggathatjuk is. Ha megvannak a formák, akkor 5-10 percig süssük előmelegített sütőben 180 fokon.

Ezután jöhet a díszítés, amihez alább mutatunk pár ötletet.

(Forrás: kezmuvesseg.co.hu;hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)