A tökéletes, elronthatatlan mézeskalácshoz is dukál egy recept. Méghozzá egy olyan, ami a szokásostól eltérően, egy kicsit, díszesebb, egy kicsit ízesebb.
Mézeskalács egyszerűen
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 3 dkg vaj
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 késhegynyi fahéj
- 2 késhegynyi szegfűszeg
- 2 db tojás
- 6 teáskanál virágméz
Elkészítése
Az összes alapanyagot helyezzük egy tálba, és gyúrjuk össze. Ezután nem kell pihentetni a tésztát, mert azonnal nyújthatjuk és szaggathatjuk is. Ha megvannak a formák, akkor 5-10 percig süssük előmelegített sütőben 180 fokon.
Ezután jöhet a díszítés, amihez alább mutatunk pár ötletet.