Jump to content

Okos praktikák az álomsúly eléréséhez

2019. 07. 08. 15:00

A Dolgok Internete egyik fő előnye, hogy a szenzoros mérések és az online adatküldés segítségével minden monitorozhatóvá, könnyen kielemezhetővé válik. Ez pedig a diétát is hajszálpontosan követhetővé teszi.

A modern technológiának köszönhetően a test működése is jobban megérthető. Az intelligens készülékek és alkalmazások révén a felhasználók kulcsfontosságú információkhoz juthatnak, és a kitűzött cél elérése után ezáltal is „szinten tarthatják” testsúlyukat, a folyamatos motivációról nem is beszélve.

Bár manapság rengeteg divatosnak számító étrend terjed, abban a szakemberek is egyetértenek, hogy a tartós fogyáshoz olyan változtatásokra van szükség, amelyekhez később is ragaszkodni kell.

Nézzük, milyen „okos” lehetőségek állnak rendelkezésre manapság mindehhez.

FitTo

A letisztult formájú eszköz leginkább talán egy modern nyaklánchoz hasonlít. A viselhető kiegészítő folyamatosan figyelmezteti tulajdonosát, mit is érdemes szem előtt tartania a táplálkozásnál.

Alapvetően a felhasználó meglévő tudását egészíti ki, és segíti őt abban, hogy miként teheti hatékonyabbá a napi edzést, vagy hogyan ehet-ihat egészségesebben. Ha pedig tulajdonosa netán kísértésbe esne, gyengéd rezgésekkel segít ellenállni mindennek. Ehhez csupán rögzíteni kell a kapcsolódó alkalmazásban a táplálkozásra szánt időpontokat.

A készülék a vonatkozó Indiegogo-kampány alapján 99,98 angol fontos akciós áron rendelhető elő.

Modius headset

A neurológusok által kifejlesztett szabadalmaztatott eszköz úgynevezett noninvazív megoldást jelent a testsúly kordában tartására.

Ez azt jelenti, hogy használatához nincs szükség sebészeti beavatkozásra vagy tűszúrásokra. A viselhető kiegészítő stimulálja az agy zsíraktározással és az anyagcserével kapcsolatos részeit. Mivel az agy fizikai aktivitásként azonosítja mindezt, így a felhasználó állítólag ezzel a megoldással is karcsúbb és tónusosabb vonalakra tehet szert.

A gép ára 419 dollár. Bővebb információ a termék honlapján érhető el.

Lumen

A készülékbe csak bele kell fújni, így a fogyókúrázó a kapcsolódó okostelefonos alkalmazásban rögtön látja, hogy szénhidrátot vagy zsírt éget-e éppen.

Az applikáció a folyamat folytatására is buzdítja a fogyni vágyót. Továbbá tippeket is ad a hatékonyság növelésére, legyen szó néhány óra extra alvásról vagy például boot camp edzésről.

Utóbbi egyébként az amerikai tengerészgyalogság erőnléti kiképzési módszereit tette civil emberek számára is elérhetővé. A Lumen tehát nem csupán azt segít megérteni, mit érdemes fogyasztani, hanem napi étkezési terv is készíthető vele.

További adatok a cég weboldalán találhatók.

Fitbit Aria 2 okosmérleg

A készülék képes mérni a testsúlyt, a testzsírt, a BMI-t és az izomtömeget. A WiFi-kapcsolaton keresztül az eszköz automatikusan szinkronizálja az adatokat és a statisztikákat a kapcsolódó okostelefonos alkalmazással.

Így a felhasználó egyértelműen láthatja, hogyan is befolyásolja életmódja a mutatók alakulását. Mindehhez csupán rá kell állnia a mérlegre – ugyanúgy, mint „hagyományos” társaira.

Az eszköz 129,95 dollárért rendelhető meg. A részletek a Fitbit honlapján tekinthetők meg - írja az m2mzona.hu.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;m2mzona.hu | Kép: pixabay.com)