Jump to content

Ágyválasztás profi szemmel – 4 dolog, ami minden jó éjszakád megalapozza

2019. 04. 02. 15:30

A pihentető alvás alapfeltétele a megfelelő méretű, formájú és anyagú ágy. A kiválasztási procedúra azonban időigényes és lassú, épp ezért sokan csak két kattintással lerendezik az egészet, aztán jöhet a meglepetés. Ennek elkerülése érdekében eláruljuk, mi az a hat dolog, amivel leredukálhatod a válogatást és kiválaszthatod a tökéleteset.

Egy kis túlzással, de az életünk háromnegyedét az ágyban fekve töltjük, így nem véletlen, hogy kardinális kérdéssé nőtte ki magát az ágyválasztás. A The Sleep Matters részletekbe menő szempontrendszert dolgozott ki annak érdekében, hogy a tökéleteset válasszuk.

Ne csak nézz, tapasztalj!

A nézelődés hasznos dolog, ám egy ágy esetében lényegesen célratörőbb, hogyha ki is próbáljuk a portékát. Nincs ebben semmi rossz vagy ciki. Nyugodtan huppanj az ágyra, akár egyedül, akár az alvótársaddal, és teszteljétek legalább 3-4 percen keresztül.

Vedd számításba a szoba méretét is!

A pici szobában a leglátványosabb ágy is kellemetlen érzetet kelt, hogyha túl nagy. Ahhoz, hogy a pihenés minden szempontból tökéletes legyen szükség van némi helyre ahhoz, hogy körül járhasd az ágyat, és térérzeted legyen.

Ágytámlával vagy anélkül?

Ahány ház, annyi szokás, viszont érdemes megfontolni, hogy szükség van-e ágytámlára. A szóban forgó bútordarab egyébként kiváló tárolóegységként is tud szolgálni a vékonyabb dolgok számára, viszont vannak, akik bezárva érzik magukat tőle. Aszerint dönts, hogy te melyik típusba tartozol.

Matrac és ágy kéz a kézben jár

Az egy dolog, hogyha megvan az ideális ágy, ami méretben és színben is passzol, azonban még egy fontos feladat hátravan, méghozzá a matrac beszerzése. A magyar vásárló árérzékeny, és szeret mindent a lehető legköltséghatékonyabban megoldani, ugyanakkor, a matracon nem éri meg spórolni, mert hamar a hát és az alvásminőség látja kárát.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)