Jump to content

Megugrott az ingatlankeresők száma

2019. 03. 11. 19:12

Az év elején megugró ingatlanpiaci kereslet a tapasztalatok alapján fokozatosan csökkenő tendenciát mutat a februári és márciusi időszakban. 

Az idei évben azonban az erős januári kezdés után február harmadik hetében újra emelkedő vevői érdeklődést regisztráltak a Duna House rendszerében.

"A vevői érdeklődés alapján azt tapasztaljuk, hogy a piac áremelkedést vár a kormányzat családtámogatási rendszerétől. A támogatások mostani bejelentése és későbbi hatályba lépése kettős hatással van az ingatlankeresők körére. Egyik oldalról azok, akik szeretnének élni a támogatás valamelyik formájával, kivárják a hatályba lépést és néhány hónappal eltolják vásárlásukat. A másik oldalról pedig azok, akik élethelyzetük miatt nem tudnak, vagy nem akarnak részesülni a támogatásból, próbálják előre hozni a vásárlásukat, hiszen az ingatlanárak további emelkedésére számítanak." - nyilatkozta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője. "A megugrott kereslet alátámasztja azt a tényt, hogy utóbbi vevők vannak többségben a jelenlegi piacon." 

(Forrás: hazesotthon.co.hu;Duna House | Kép: pixabay.com)