Jump to content

Álom a valóságban: a sokáig tartó rend titka

2019. 02. 25. 18:00

Hacsak nem a nagytakarítás jelenti a heted legpazarabb pontját, akkor valószínűleg neked is jól jönnek a trükkök és fortélyok, amelyekkel hosszú távon megőrizheted lakásod ápolt megjelenését, és a rendet az otthonodban. 

Lássuk hát, mi azok az apró trükkök, amiknek a segítségével megúszhatjuk például a gyakori porszívózást, vagy a csempesúrolást!

Sokkal ritkábban lesz szükség nagytakarításra, ha a tisztítószereket nem egy helyen tároljuk, hanem több kritikus ponton helyezzük el a lakásban. Így például ha a fürdőszobában is tartunk szivacsot, papírtörlőt és csempetisztítót, néhány gyors mozdulattal el tudjuk tüntetni a szétfröcskölődött maszatokat a gyerekek után.

Ha a nagyobb szőnyegek sűrűbben használt pontjaira kisebb és könnyebben kezelhető kárpitokat rakunk, sokkal ritkábban kell elvinnünk a tisztítóba, hiszen a használattól hamarabb bekoszolódó darabokat egyszerűbb lesz kimosnunk, vagy kiporszívóznunk.

Ne csak a lakás bejáratán kívülre, hanem a küszöb másik oldalára is tegyünk lábtörlőt. A belső lábtörlőn felgyülemlett koszról majd fogjuk látni, milyen helyesen cselekedtünk.

Sok háztartásban probléma, hogy a hazaeső családtagok az étlezőasztalra dobják le a kulcsaikat, telefonjaikat, borítékokat a postaládából, és más holmit. Ha nem akarjuk a fél életünket azzal tölteni, hogy az étkezések előtt hosszasan pakolgatunk le az asztalról, érdemes azt mindig szépen megterítve hagyni. Így legalább a család tagjai sem fogják lerakatként használni a felületet.

Ha négylábú kedvenceinkkel is megosztjuk a lakásunkat, könnyen folyamatos szőrporszívózássá válhat az egész életünk. Ha azonban –főképp ilyen csatakos időben- a kutyákat még odakint alaposan átkeféljük egy erre használatos fésűvel, sokkal kevesebb szőrt fognak a lakásba bevinni.

Változtassuk közös játékos programmá a takarítást a gyerekek segítségével! Tegyünk be minden nap 10 percre egy mindenki által kedvelt, pörgősebb zenét és ezalatt az idő alatt mindenki végezzen el valamilyen házimunkát: míg mi a konyha kritikusabb részeivel foglalatoskodunk, a gyerekek gyorsan elpakolhatják a játékaikat. Ha szépen, szorgalmasan segítettek a jutalom se maradjon el a végén!

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)