Jump to content

Fehér fogak természetesen? Itt a megoldás!

2019. 02. 08. 14:50

Az ősi tibeti gyógymód a mai napig megállja a helyét az alternatív orvoslásban, szépségápolásban, köszönhetően az évszázadokra visszanyúló tradicionális, szervezetazonos eljárások miatt. Szerencsére a fogakat illetően is van egy-két bevált praktikájuk, melyekkel könnyedén megszabadulhatsz a besárgult árnyalattól, a ragyogó fehér fogsor javára.

A tibeti fogápolási terápia mindennapi ételízesítőnkön, a són alapul. A sóval történő öblögetés, - akárcsak a szódabikarbónás változat- erősíti a zománcot, elpusztítja a káros baktériumokat, antibakterizálja a szájüreget. Ezáltal megelőzhetővé válik számos fogakat és szájüreget érintő betegség (pl.: ínygyulladás, fogszuvasodás), és a lepedékképződés is féken tartható. A sóval történő fogápolás erősebbé is teszi a fogakat. A hideg-meleg érzékenység néhány alkalom után csökkeni fog.

Az olcsó és hatékony módszert hetente kétszer-háromszor alkalmazzuk, s habár az első használat után látszik majd a változás, azért tegyük rendszeressé a folyamatot egy hónapon át. Az idő leteltével a mindennapi szájápolás mellett, meg lehet ismételni, ha úgy érezzük még szükség van rá.

A sós oldatot az alábbiak szerint kell elkészíteni:

Forraljunk fel fél bögre vizet, majd hagyjuk kihűlni és tegyünk bele egy kiskanál sót. Keverjük el alaposan és, ha keletkeze hab a vízfelszínen, azt távolítsuk el. A bögre alján lévő sókristályokat vigyük fel a fogkefére és a szokásos eljárással mossuk meg a fogakat. A vizet öblögetésre használjuk.

Elsőre furcsa érzés lesz, de hatásos.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)