Jump to content

Tartsd távol a mikrótól ezt az 5 dologot, ha jót akaszt magadnak!

2019. 01. 09. 16:30

Vannak olyan ételeket, amiket jobb nem a mikróban melegíteni. Sokkal ízletesebbek, ha teszünk egy kis extra erőfeszítést és inkább a sütőbe dobjuk be.

Nagyon sok étel van, ami ugyanolyan jó újramelegítve – például a rizs vagy a főtt zöldségek –, de néha nem árt picit több időt rászánni az elkészítéshez.

Sült csirke

Tegyük be a sültcsirke darabokat egy sütőzacskóba vagy egy tepsibe, majd fedjük le fóliával és dobjuk be 10 percre a sütőbe. Ezután vegyük le a fóliát, hogy a csirke külső része ropogósra süljön.

Pizza

Leggyakrabban a pizzánál követjük el azt a hibát, hogy csak bedobjuk a mikróba. Sokkal finomabb viszont, ha a sütőben melegítjük fel addig, amíg a sajt olvadni kezd a felszínén.

Tészták

A tészták felmelegítése már kicsit trükkösebb mutatvány. Ha olyan tésztát szeretnénk felmelegíteni, amin nincs szósz (pl. egyszerű főtt spagetti újramelegítése), akkor tegyük be egy edénybe, öntsünk rá vizet és úgy tegyük be a mikróba fél percre.

Ha viszont a tésztán már van némi szósz, tegyük egy mélyebb serpenyőbe és közepes lángon melegítsük a tűzhelyen. Ne felejtsük el gyakran megkavarni, nehogy odakapódjon.

Sültkrumpli

Ajjaj. A sültkrumpli az, ami mikróban teljesen elveszíti korábba állagát és ízét, és egyszerűen ehetetlen lesz. Ahhoz, hogy a lehető legjobb állapotba hozzuk a már hideg sültkrumplit, tegyünk egy kis olajat egy serpenyőbe, és várjuk meg, amíg felforrósodik. Ekkor tegyük bele a maradék sültkrumplit és süssük aranybarnára. Ha készen van, a krumplit szedjük ki, az olajat pedig papírtörlővel itassuk fel.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)