Jump to content

A lakás ádáz ellensége a szagos kutya pisi - praktikák ellene

2019. 01. 09. 08:35

Még a jól nevelt ebekkel is előfordul, hogy nyomot hagynak a szőnyegen, nem beszélve a kölyökkutyákról, akik gyakran meglocsolják a textíliákat. Hogy az állattartás ne váljon átokká, két hatékony módszerről rántjuk le a leplet, amelyek a vizeletszag és a folteltűntetésben nagy segítségedre lesznek.

A lakásban tartott kutya hű társunkként velünk együtt kucorodik a kanapén, pihen az ágy végében, vagy követ mindenhová a lakásban. A négylábú szeretetcsomagokkal örömmel osztjuk meg reggelink maradékát, vacsoránk finom falatkáit, és kedvenc filmünket is.

A harmonikus együttélést kevés dolog tudja beárnyékolni, de az a kevés pont elég ahhoz, hogy szépen-lassan őrületbe kergesse a gazdit. A minden bútoron fellelhető kutyaszőr hagyján, ahogy az ellopott zoknik és megkóstolt cipők felett is szemet lehet hunyni, ám a padlóra, szőnyegre, kőre ürítés más tészta. Ezzel pedig el is érkeztünk az állattartók legádázabb ellenségéhez, a szobatisztaság részleges, teljes vagy néhai hiányához, ami sok bosszúsággal, kellemetlen szaggal, és még több takarítással párosul.

A kutya, bármennyire jól nevelt legyen is, félelmében, a stressz okozta izgatottságtól vagy egyszerűen bosszúból bevizel, ha hosszú, hosszú órákon át egyedül van hagyva. Áldozatául eshet a szőnyeg, a takaró, a konyhaasztal lába, gyakorlatilag minden, amihez épp a kutyának kedve van.

Szagsemlegesítés profi módon

Az hagyján, hogy a vizelet foltot hagy a szöveten, a szaga a legrosszabb. Aki valaha tartott már kutyát, valószínűleg emlékszik a jellegzetes szagra, ami hazavárta, ha az eb nem bírta tovább. Szerencsére hatékonyan eltávolíthatjuk a nem kívánatos szagot az érintett területről, egy kis mosogatószerrel és szódabikarbónával.

A szagsemlegesítőhöz keverjünk össze egy csésze vizet és 1/8 teáskanál mosogatószert, majd ezzel dörzsöljük meg a foltot. A szappant, egy evőkanálnyi ecet és egy csésze víz összekeveréséből készült eleggyel tudjuk eltüntetni.

Szintén hatékony szag-és nedvesség eltüntető a szódabikarbónás készítmény. A szódabikarbóna apró szemcséi magukba szívják a felesleges nedvességet, és emellett a szagokat is eltünteti. Nincs más dolgod vele, mint beszórni az adott területet szódabikarbónával és bedörzsölni. Érdemes tíz percet állni hagyni, s csak az után letörölni a foltot.

A szagsemlegesítéshez mindenképp szódabikarbónát ajánlott használni. De nem csak a vizeletszag megszűntetésére, hanem a macskaalomban uralkodó markáns szag vagy a hűtő kellemetlen aromájának eltüntetésére is.

 

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)