Jump to content

4 étel, amit karácsonykor és am block is tilos lenne fogyasztani

2018. 12. 06. 19:05

Jókat enni mindenki szeret. Ám nem mindegy, hogy mivel tömjük magunkat, s mi az, amit nagy ívben illene elkerülni, a szervezet érdekében. 

Első helyen a tejtermékek állnak. Meglepő? Dehogy. Elég csak egy kicsit logikusan átgondolni. Az ipari mennyiségű tej előállítását biztosító tejelő állatok antibiotikumon és növekedési hormonon élnek. Hogy miért? Mert a beteg állat nem "hasznos", így a termelőnek tökéletes egészségű és masszív felépítésű állatokra van szükség, ami az antibiotikumon és növekedési hormonon étrendbe való beiktatásával érhető el.

Ha bolti tejet veszünk, ezek a mi szervezetünkbe is belekerülnek, hiszen nincs, ami semlegesítse a bekerült hormont vagy gyógyszert. Érdemes volna legalább a tejtermékeket farmról, vagy bioboltból beszerezni. Hiába drágább, de ha az egészség múlik rajta?

A magas fruktóz tartamú kukorica szirup a májat felesleges emésztési stressznek teszi ki, aminek következtében több zsírsejtet termel, rosszabb esetben megdagad. A szirup sok féleképpen képes metabolizálódni úgyhogy teljes mértékben el kellene kerülni a fogyasztását. Hogy miben található? A gyorséttermi ételekben, szénsavas üdítőkben, édességekben, sőt még az egészségesnek hirdetett fitt feliratú müzli vagy a 0 százalékos joghurt harmada is ebből cukorból áll. Egy evőkanál ketchup pedig egy teáskanálnyi cukrot tartalmaz - de a sort folytathatnánk a zacskós levesekkel, gyümölcslevekkel, csirkefalatokkal, kenyerekkel.

A konzerv paradicsom és a mikrózható popcorn is az élbolyban szerepel. Ezek azért károsak, mert a konzervek illetve a zacskók vegyületekkel vannak „bélelve”. Mindegyikben kimutatható a BPA növekedési hormon. Ez nagyon sok ételben megtalálható, ami nagyon sajnálatos, mert iszonyatosan megterheli a saját hormonháztartásunkat, és erősen rákkeltő. A sok kicsi pedig sajnos itt is sokra megy.

Végül a gyapotmagolaj tartalmú készítmények fogyasztása is kerülendő. Melyek ezek? A feldolgozott/ipari előállítású ételek, snack levesekben, előrecsomagolt ételekben, és a gyorséttermi kaják. A gyapotmagolaj nem elültetett palántából keletkezik, szimplán mesterségen előállított, és kb. annyira mérgező, mint a műtrágya vagy a permetszer. Így érdemes elkerülni.

 

 

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)