Jump to content

Cipőkarbantartás téli verzióban

2018. 11. 23. 20:05

A téllel együtt érkezik a hó és a hideg és az eső, meg a tömérdek mennyiségű útszóró só. Ennek fényében a cipő külseje állandó terhelésnek van kitéve, és ha nem szeretnéd, hogy kedvenc lábbelid a só vagy eső martalékává váljon, akkor az alábbi óvintézkedéseket teheted.

A cipőnek is törődésre van szüksége, ha sokáig szeretnéd viselni. Meglepő módon nem csak a bőrt, hanem a lábbelit is lehet hidratálni, sőt szüksége is van rá. A hidratálást, azonban mindig a megtisztogatás után végezd. Tehát a téli időszak cipőkarbantartása a következő:

Minden hordás után tisztogasd meg, mert ezzel elkerülheted, hogy a por és a kosz beivódjon az anyagába, azaz sokáig megőrizheted új kinézetét.

A tisztogatás után jöhet a hidratáció, ami annyit tesz, hogy egy kis cipőápoló krémmel átdörgölöd a lábbelit. Ha nincs otthon speciális krém, akkor a száraz bőrre kifejlesztett testápoló is megteszi. Ez nem vicc!

Jöhet a fertőtlenítés. Minden cipőnek szüksége van az antibakteriális kezelésre és szagmentesítésre, amit legegyszerűbben szódabikarbónával érhetsz el.

A helyes tárolás is sokat dob az élettartamon. Praktikus megoldás, ha sok ideig nem hordott cipőt kitömöd újságpapírral – megóvva így a benyomódástól -, és nem egymásra pakolva helyezet el őket a cipős szekrényben.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)