Jump to content

Hajlakk home made módon? Sima ügy!

2018. 11. 12. 16:05

Nem muszáj egy kisebb vagyont otthagyni a boltban, ha az ember tartós és fixáló hajlakkot akar vásárolni. Egyszerűen el lehet készíteni otthon is, és ugyan azt a hatást érhetjük el. Komolyan!

A házi készítésű dolgok tárházának következő versenyzője a hajlakk. A hajlakkban egy termék dolog. ami mindenki fürdőszobájában ott lapul, és ami azért viszonylag drága, ha egy jobb márkát vásárol az ember.

Az otthon készített kozmetikai vagy épp hajjal kapcsolatos kellékekben az a szép, hogy nagyjából azonos hatást érhetünk el egy kis kísérletezgetés után, mint azokkal, amik több ezer forintért kaphatók. Nincs ez másként most sem, sőt számos kellemetlenségtől kímélhetjük meg a továbbiakban a fejbőrt, ha az otthoni módszert válasszuk.
Első sorban csökkenthetjük a hajhagymákat és a fejbőrt terhelő kemikáliás vegyszerek mennyiségét ugyanis a saját készítésű változat mellőzi azokat. Ezen felül sokat spórolhatunk vele, és a környezetet is óvjuk. Ugyanis minél kevesebb a vegyszer annál kevesebb mellékterméke kerül a szabadba.

Térjünk is rá az otthon készített hajlakk hozzávalóira:

- 1 csésze víz (feltétlenül szűrt víz!)
- 4 teáskanál cukor (több vagy kevesebb, aszerint milyen erősségűre szeretné, a sprayt)
- 6-8 csepp illóolaj (opcionális)

Elkészítése:

Forraljunk fel vizet egy lábasban, majd adjuk hozzá a cukrot. Kevergessük addig, míg az fel nem oldódik. Hagyjuk egy kicsit lehűlni, majd adjuk hozzá az illóolajokat. Ezután öntsük a tartalmát egy spray fejes üvegbe és kész is.

A használata megegyezik a klasszikus hajlakkéval.

 

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)