Jump to content

Jóváhagyta a jegybank a Fundamenta Lakáskassza új termékét

2018. 10. 29. 17:30

Megkapta a szükséges engedélyt a Magyar Nemzeti Banktól a Fundamenta Lakáskassza – tájékoztatta a hirado.hu-t a jegybank. Így a társaság bevezetheti négy új lakás-előtakarékossági szerződéses módozatát.

 

Jóváhagyta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Fundamenta Lakáskassza új termékét – tájékoztatta a hirado.hu-t a jegybank. Közölték, a Fundamenta Lakáskassza a lakás-előtakarékossági szerződésekkel kapcsolatosan kérte az általános szerződési feltételeinek (ászf) módosítása kapcsán a jegybank engedélyét négy új lakás-előtakarékossági szerződéses módozat bevezetésére.

Kedvezmények az állami támogatás helyett

Az MNB emlékeztetett: október 17-től hatályos az a jogszabályváltozás, amelynek következtében a lakás-előtakarékossági szerződések állami kamattámogatása megszűnt. A Fundamenta Lakáskassza a négy új lakás-előtakarékossági szerződési módozatoknál kötelezettséget vállal – visszavonásig – a havi 40 ezer forint megtakarítási összeget elhelyező előtakarékoskodóknak ötszázalékos kamatbónusz megfizetésére.

A jegybank megállapította, hogy a kérelemben foglaltak megfelelnek a vonatkozó jogi előírásoknak, így az ászf módosítását határozatával engedélyezte.

A konstrukció részletei

A minap a Pénzcentrum.hu és az Mfor.hu megírta: a három magyarországi lakás-takarékpénztár közül a harmincszázalékos állami támogatás megszűnése a lakás-takarékpénztárak közül a Fundamentát érintette a legérzékenyebben, mivel a pénzintézet fő profilja a lakás-előtakarékossági szerződések kötése. A Fundamenta új konstrukciója szerint ötszázalékos jóváírást adnak évente egyszer a leendő ügyfeleiknek a befizetések után. A minimális megtakarítási idő a tervek szerint hat év, melynek végén fix 2,9 százalékos kamattal juthatnak az ügyfelek hitelhez. A maximális havi megtakarítás összege 40 ezer forintra emelkedik.

Bővebben a témáról itt olvashat.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)