Jump to content

Poloskaáradat ellen, tuti megoldás? Itt van!

2018. 09. 27. 09:05

Itt az ősz, ami egyet jelent a féktelen poloskainvázióval. Lecsapni nem bölcs dolog, kitessékelni jobbnak tűnik, de hát sokan még megközelíteni sem merik. Mit lehet ellene tenni?

A poloska teljesen ártalmatlan az emberre, mégsem látjuk szívesen otthonunkban. Visszataszító külleme, ijesztő hangja és váratlan felbukkanása a kötélidegzetűeket is próbára teszi. Nem beszélve arról, hogy ha megrémisztjük bűzös szagot áraszt. Tehát a legjobb, ha elkerüli otthonunkat, vagy a rémisztgetést. De akkor mit tehetünk ellene?

Tévhitek és a megoldás

A tévhittel ellentétben nem fog elszaporodni, mert a lakás egyáltalán nem a megfelelő közeg a számára. Célja csupán az áttelelés, és már ősszel is a túlélésre mennek. A hideg elől menekülnek a melegebb lakásokba, házakba. Jelenlétük azonban még ekkor sem veszélyes, csak kellemetlen.

Tenni ellene lehet. Például jó megoldás a szúnyogháló, de ha már bekerültek, akkor is el lehet űzni otthonunkból. Csupán egyetlen házi löttyre van szükségünk. A csodaszerhez fokhagymára és vízre van szükség, illetve egy szórófejes flakonra. A fokhagymát (egy gerezdet), össze kell passzírozni és egy liter vízbe elkeverni. Az egyveleg mehet bele a szórófejes flakonba és a poloskafészket máris célba lehet venni vele. A hatás nem marad el.

A fokhagymán túl az intenzív, bormentás, mentás párologatók is segíthetnek, mert a rovarok nem bírják jellegzetes szagát.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: wikimedia.org)