Jump to content

6 tipp, az alufólia kreatív felhasználásához

2018. 09. 25. 16:30

Az alufólia minden konyhának elengedhetetlen kelléke, ráadásul a sütésen és csomagoláson kívül még tucatnyi dologra használható!

Sütőbe vele!

Bizonyos ételek sütése esetén elkerülhetetlen, hogy a sütőrácsra kerüljenek zsírok, olajok és egyéb sütési maradékok, melyek eltávolítása macerás és utálatos dolog.

A fárasztó és nehézkes súrolás elkerülése érdekében célszerű sütés előtt a sütőrácsokat beborítani alufóliával, amelyet a sütés után könnyedén eltávolíthatunk és szemétbe dobhatunk. Így hosszútávon megőrizhetjük sütőnk tisztaságát.

Fűtésoptimalizálás

Habár lassan itt a nyár, de hűvösebb napokon a radiátorok teljesítményét is növelhetjük vele. Egy nagyobb kartonlapra ragassz alufóliát és helyezd a fűtőtest mögé. Mivel a hátra sugárzott energiát a fólia visszaveri, így a hőnek ezen része sem fog kárba veszni.

Puding doktor

Puding főzésénél megosztó dolog a tetején keletkezett megkeményedett, „bőrszerű” hártya. Aki ezt kevésbé szereti, annak szintén az alufólia hozza el a megváltó evészetet. Hogyan?

Főzés után borítsd be alufóliával a pudingos tálat és hagyd így kihűlni. Ezzel a módszerrel elkerülhető a „puding hártya” keletkezése.

Kíváncsi vagy mi mindenre használhatod még? A java hátra van, itt elolvashatod további három zseniális felhasználási módját!

 

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: wikimedia.org)