Jump to content

Hogyan fogyjunk le ízletes ételekkel?

2018. 08. 30. 16:05

A legtöbb ember számára a diéta szó hallatán az unalmas ételek, a megvonás és az éheztetés jut eszébe. Azonban most Connie Gutterson dietetikus azt állítja, hogy a Sanoma nevű diétával ízletes ételek fogyasztása mellett is le lehet fogyni. Guttersen úgy gondolja, a hosszútávú fogyás nem a szeretett ételek megvonásától, hanem a megfelelő ételek és mennyiség fogyasztásától függ.

A Sanoma diéta 3 fázisra bontható. Mindegyik során az előre meghatározott ételek fogyasztását kell betartani. 

Az első egy bevezető szakasz. Ez arra szolgál, hogy hozzászoktassa a diétázót a változásokhoz. Ebben a fázisban 10 nap alatt kell megtanulni lemondani a magas zsírtartalmú ételek fogyasztásáról. Amit nem szabad enni az a bacon, a kolbász, a sültkrumpli, a vaj és a fehér rizs, amik pedig javallottak, azok a sovány húsok, a tojások, az olíva olaj, a dió és a galuska. 

A második szakasz, mely hosszabb távra rendezkedik be, a salátától kezdve a steak-en át számos recepttel szolgál. Ez alatt ehetünk gyümölcsöket, zöldségeket, cukormentes nasikat, és mértékkel ugyan, de ihatunk bort is. Amíg a kívánt súlyt el nem érjük, az ebben a szakaszban előírtak alapján kell étkezni. 

Az utolsó fázis a hosszú távú, stabil étrend megalapozására fekteti a hangsúlyt. Ez azért kell, hogy meg tudjuk tartani az elért eredményt. Ha ezen a lépcsőfokon állunk, már nem is kívánjuk a cukros vagy zsíros ételeket és elégedettek leszünk a rostokban gazdag, teljes kiőrlésű ételekből álló diétánkkal. Ebben a fázisban meg kell találnunk az olyan, számunkra kívánatos egészséges ételeket, mint az egzotikus és ízletes gyümölcsök, zöldségek, a nasikat pedig vissza kell szorítanunk a minimumra - írja a Foxnews.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;orientpress | Kép: pixabay.com)