Jump to content

Rezsicsökkentés mester kiadásban

2018. 08. 21. 19:05

Bérleti díj, rezsi, kaja, költőpénz, átlagfizetés. Összeférhetetlennek tűnik igaz? Némi trükkel tehetsz azért, hogy kevesebb legyen a havi sárga csekken.

Megérkezett a fűtésszezon, úgyhogy igencsak a ki kell nyitni a pénztárcát, ha nem három takaróval csak pulcsiba akarunk mászkálni a lakásban. A viccet félretéve, ha a fűtésen nem is, de sok minden apróságon spórolhatunk az elkövetkezendőkben.

Termosztát

Egy kis ráfordítással sok pénzt takaríthatunk meg a későbbiekben, ha a hagyományos termosztátot programozhatóra cseréljük. Vannak már olyan okos változatai, amiket egyetlen gombnyomással, akár a munkahelyünkről is szabályozhatunk. Futurisztikusan hangzik? Cseppet sem az. Szinte minden barkácsboltban megtalálhatóak, használatuk egyszerű, és sok plusz forintot jelent, ha kikapcsolhatjuk a fűtést, míg a munkahelyen vagy vendégségben vagyunk.

Ablak

A csere lenne a legjobb megoldás, de az annyira drága, hogy inkább nem is javasoljuk. Helyette viszont az átlátszó fólia sokat segíthet, mert kevésbé engedik elillanni a hőt, és a hideget is kint tartják.

Villany

Nem győzzünk hangsúlyozni, de a hagyományos energiazabáló körték helyett a LED lámpák sokkal költséghatékonyabbak. Igaz, első blikkre többe kerülnek, cserébe viszont jóval kevesebb áramot fogyasztanak és élettartamuk is tízszerese a klasszikusnak.

Szintén apróságnak tűnhet, viszont az állandóan bedugott töltők, stand by üzemmódba váltott elektronikus kütyük szipkázzák a pénzt a pénztárcádból. Húzd ki, kapcsold le és spórolj.

Víz

Egy-egy bögre víz is számít. Használd fel, gyűjtsd össze, locsolj vele, használd fel csempe tisztításra, cipőmosásra, minden olyan tevékenységre, amihez nem szükséges a 100 százalékosan tiszta víz.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)