Jump to content

Gondolj gyermeked jövőjére, és segítsd őt lakáscéljai elérésében!

2018. 05. 18. 14:15

Takarékoskodni nem könnyű, és az évek során a kiadások mellett már nem az jelenti a megoldást, ha egy dobozban gyűjtögetjük a pénzt. Manapság rengeteg jobb és okosabb lehetőség közül választhatunk, ha takarékoskodni szeretnénk. Remek megoldás lehet a befektetés, mellyel gyermekünk felnőtt életkezdését segíthetjük.

Fiatal szülőként valószínűleg még jól emlékszel arra, hogy milyen nehézségek árán tudtál csak saját lábra állni. Kifizetni az első albérletet először a haverokkal együtt, majd később a pároddal. Ezek után megvenni az első lakást úgy, hogy a szüleid nem tudtak segíteni és örökségre sem támaszkodhattál. Hosszú távra terveztél, hogy családot alapíthassatok, de évek mentek el azzal, hogy „majd”, hiszen nehéz volt egyről a kettőre jutni. Ha nem szeretnéd, hogy a Te gyermeked is ezekkel a nehézségekkel induljon el a felnőtt életbe, segíts neki, hogy legyen egy biztos anyagi bázisa, amire építhet!

Nagyszüleink idejében még az volt a szokás, hogy fehérneműk és zoknik alá rejtették a pénzt, így próbáltak takarékoskodni. Igaz, más lehetőségük nem is nagyon volt akkoriban. Manapság szerencsére sok lehetőség közül választhatunk, ha úgy döntünk, hogy okosan használnánk fel pénzünket.

Az egyik legjobb megoldás, ha előre gondolkodunk, és gyermekünk jövőjébe fektetünk be. Érdemes már a kicsik 4-5 éves korában FundiMini Gyerekszámlát nyitni, mellyel hozzásegíthetjük őket ahhoz, hogy könnyebben kezdjék majd el felnőtt életüket.

A tudatos spórolás a gyermeknek kis összegek összegyűjtésével is látványos eredményt hozhat a FundiMini Gyerekszámlával. Ha kellően hosszú időre kalkulálunk, a két egymást követő lakásszámlából álló konstrukció segítségével már havi 20 ezer forintos megtakarítással és az igénybe vehető lakáskölcsönnel együtt akár a saját otthon megvásárlásában is támogathatjuk gyermekünket! A megtakarításra állami támogatás jár, ami kamatadó- és járulékmentes. A szerződéshez FundiMini Okosperselyt kapnak a gyerekek ajándékba, amellyel a szórakozva tanulhatják meg a takarékoskodás alapjait.

A végső összeget pedig lakásvásárlásra, átalakításra, felújításra vagy bővítésre is fel lehet használni a későbbiekben.

(Forrás: szerkesztőség)