Jump to content

Szabadulj meg a kéretlen betolakodóktól

2018. 04. 25. 16:00

A visszataszító külsejű rovarok télen-nyáron remekül érzik magukat meleg lakásokban, így felbukkanásukra időnként számítani kell, hacsak nem előzöd meg a kellemetlen találkozást!

Két dolog is bevethetsz a csótányok ellen a:

- babérleveles, cukros, levendula illóolajos keveréket
- tojás sárgájával összekevert bórsavat

Mindkettő odacsalogatja az állatot, és végzetes csapást mér rá, elkészítésük egyszerű.

A csótányok és úgy általában véve a rovarok nem bírják a levendula illóolaj szagát, így ha meghintjük a csótányveszélyes helyeket a levendulával, nem kell számítani többet felbukkanásukra.A babérlevél csípős aromája hasonlóan hat, mint a levendula. A csótányok ellen úgy vetheted be, ha összemorzsolod, és az érintett helyet körbeszórod.

A szódabikarbóna és cukor keveréke édeskés illata miatt odacsalja az állatokat, és végzetes csapást mér rájuk. A szódabikarbóna reakcióba lép az állat emésztőnedveivel, úgyhogy az szinte azonnal elpusztul.

A másik módszer szerint egy tojás sárgájában keverjünk el 50 g bórsavat, amíg egy vastag krémet nem kapunk. A kapott masszát formázzuk gombócokká, hagyjuk kiszáradni őket, majd helyezzük el az érintett területeken. A csótányokat odavonzza a szaga, amihez odaragadnak a bórsav pedig teszi, amit kell.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)