A citrom hasznos jószág a konyhában és a háztartásban egyaránt. Fontos alapanyaga a házi rovarirtóknak, és a környezetbarát, antibakteriális hatással bíró tisztítószereknek. De ami még fontosabb, a szervezetednek igazi kincs a benne rejlő sok C-vitamin!
A citrommal viszont az a baj, hogy nagyon hamar elveszti tápanyagtartalmát, és ezáltal hatóerejét, ha nincs megfelelően tárolva, vagy a megbontástól számított egy-két napon belül felhasználva. Ha szeretnéd hosszú távon megőrizni citromod zamatosságát, az alábbiak szerint tárold:
- Mosd meg jó alaposan, majd vágd be négybe, a citrom feléig
- A bevágott részbe tegyél tengeri sót
- Készíts elő egy befőttesüveget és szórj egy réteggel a sóból az aljára, majd helyezd be a citromokat
- A hatás maximalizálásáért a tetejére is hints egy kis sót.
- Zárd le az üveget és tedd a hűtőbe
- Két-három hétig eláll!