Jump to content

A tökéletes pénteki vacsi: mini pizzafalatok

2018. 04. 05. 16:00

A saját készítésű tenyérnyi méretű pizza sokkal finomabb, és egészségesebb, mint a boltban kapható előfagyasztott változata. Elkészíthetjük akár szénhidrátcsökkentett változatban, és allergénmentesen is.

A mini pizzák fenséges falatnak bizonyulnak akár ebédre vagy vacsorára, és hamar eltelítik az embert, köszönhetően az alapanyagoknak. A gyors elkészíthetőség nem megy az íz rovására, plusz kezdő konyhatündéreknek sem törik bele a foguk.

Hozzávalók a tésztához:

- 15 g élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1,25 dl meleg víz
- 30 dkg liszt
- ½ teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál oregano
- 1 teáskanál bazsalikom

Elkészítése:

Első lépésként keverjük össze a vizet és a cukrot, majd futtassuk meg. Másodikra a fűszereket, a sót, az olajat és a lisztet keverjük össze az élesztővel, amit legalább háromnegyedórán át hagyjuk pihenni. 

A kész tésztát 2-4 centiméter vastagságúra nyújtsuk ki, aztán szaggassuk, akár pohárral is. 

A kész mini pizzákat kenjük meg pizzaszósszal, majd kedvünk szerint pakoljuk meg feltéttekkel. 

Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)