Jump to content

Amikor nem jön álom a szemedre: zöldséges altatóital

2018. 03. 09. 14:00

Gyógyszer helyett van jobb megoldás is, ami hatékony és szervezetbarát módon repít el az álommezőre. Hidd el, segíteni fog!

Az alvási nehézségek mögött gyakorta stressz áll, és az agy abszolút túlterheltsége. Az alvásminőséget befolyásoló tényezők közül a szoba hőmérséklete, és a fény mennyisége a meghatározó, ugyanis a legkisebb fehér fényű lámpa is befolyásolja a szervezet melatonin termelését, a túl meleg miatt pedig a szervezet nem tud az alváshoz szükséges 1-2 °C fokot lehűlni.

A nehézkes alváshoz a fent említett leggyakoribb tényezőkön túl a mozgásszegény életmód, a nem megfelelő táplálkozási szokások (lefekvés előtt zsíros, nehezen emészthető étel bevitele), betegségek, és a lelki problémák is felmerülnek, mint alvás gátló tényezők.

Rosszul aludni az egyik legnagyobb átok, és sokan azonnali megoldásként az altatók után nyúlnak. Ez a lehető legrosszabb megoldás. Nem csak azért, mert könnyen rákaphat az ember, hanem azért is, mert nappal tompaságot okoz, és a főbb szervekre is negatív hatással van.

Mielőtt végelkeseredésben altatóhoz nyúlnál, először a természetes altatók közül válassz, és mozogj. A legnagyobb lelki megpróbáltatások közepette is jólesik a sport, mert ellazít és lefáraszt. Ha nem fér bele idődbe, akkor próbáld ki az almából, uborkából, citromból, spárgából, zellerből és gyömbérből készülő italt, mely természetes nyugtató, és altató hatású.

A hozzávalók:

- egy alma
- egy uborka
- egy citrom
- két szelet gyömbér
- négy spárga
- két darab zellerlevél

Elkészítése:

Az összes hozzávalót tedd turmixba (a citromnak csak a levét csepegtesd bele, a gyömbért pedig hámozd meg), és alaposan turmixold őket össze. A levet lefekvés előtt kortyold el pár órával.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)