Az alábbi recept szinte minden ételhez passzol, méghozzá oly formában, hogy igazán különleges ízvilágot kölcsönöz.
Hozzávalók:
- 1 csésze kesudió
- 1/2 csésze mandula
- ¼ csésze citromlé vagy almaecet
- ½ csésze vizet
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál élesztő
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál apróra vágott petrezselyem, rozmaring vagy kapor ízlés szerint
Elkészítése
Tört porrá a mandulát, majd add hozzá a többi alapanyagot és alaposan kézimixszerrel tört össze.
A kapott egyveleget takard le konyharuhával, és hagyd megkelni. Tedd 12 órára a hűtőbe.
Másnap melegítsük elő a sütőt 200 fokra és süssük 30-40 percen keresztül. Kész is!