Jump to content

Az 5 leggyakoribb hiba, amit mosogatáskor elkövetünk

2018. 01. 09. 15:10

Kinek a pap, kinek a papné: van, aki imád mosogatni, és egyfajta spirituális megtisztuláson megy keresztül az edényekkel együtt, míg más addig halogatja, ameddig csak lehet. Nos, legyen szó bármelyik tábor képviselőjéről, az alábbi öt hibát igen gyakran követjük el, tányérsuvickolás közben.

Mosogatni muszáj, hacsak nem tartozunk azon szerencsések közé, akik mosogatógépet használnak, netán a bejárónő elintézi helyettük a pszikos munkát. Ha pedig mosogatásra adtuk a fejünket, nem árt, ha néhány dolgot megszívlelünk a hatékonyabb, gyorsabb és költséghatékonyabb mosogatás érdekében, azaz elkerüljük a leggyakoribb pénztárcacsapoló és környezetártalmas mosogatási hibákat.

Szivacshasználat

Az edények, tányérok és evőeszközök tisztítása nehezen elképzelhető mosogatószivacs nélkül, pedig jobban járnánk az egyéb alternatíváival. Ugyanis a szivacson – akár csak a konyharuhákon – rengeteg baktérium telepszik meg. Ezek a baktériumok a tányérokkal érintkezve felkerülnek azok felületére, ha pedig elég szívósak, akkor még az étellel is kapcsolatba kerülhetnek.

A megoldás? Használj rongyból készült, kimosható mosogatószivacsot, és minden mosogatás után alaposan áztasd ki, majd szárítsd ki.

Mosogatómedence takarításra készülj!

Öreg hiba, ha azt gondoljuk, hogy elé csupán annyi víz a mosogatónak, amennyi átfolyik rajta. A baktériumok és egyéb szennyeződések ugyanis könnyedén megtapadnak annak falán. Essünk neki egy kis ecettel, hogy antibakteriális felületet kapjunk, amibe öröm mosogatni!

Vízpazarlás

Nem kell mocskos vízben matatni csak azért, hogy spóroljunk a vízzel. Van ennek egy higiénikusabb megoldása is. A víztakarékos csapfej vagy épp a mosogatógép nagy segítségünkre lehet.

Túlpakolt gépek

Ha már a mosogatógépnél tartunk. Negyed annyi vízfelhasználással kaphatunk ugyan annyi, vagy még több tiszta edényt. Viszont, ha túlpakoljuk a gépet, azzal szabotáljuk a hatékonyságát.

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)