Jump to content

Matracfajták I.rész

2017. 11. 30. 17:30

A matracválasztás kényes kérdés, épp ezért nem szabad elhamarkodni. Ha az már megvan, hogy mekkorát és körülbelül milyen ár sávban választanánk, akkor jöhet a legnehezebb kérdés: milyen fajtájút vásároljunk?

A matrac kardinális kérdés minden háztartásban, elvégre a kényelmes matrac nélkül búcsút inthetünk a pihenésnek. De mielőtt matracvásárlásra adnánk a fejünket érdemes áttanulmányozni a Matrackirály szakértői tanácsait.

Biomatracok

A biomatracok latexből (habosított kaucsuk) és általában valamilyen vastagságú kókuszháncs rétegből állnak. Az ilyen matracok legfontosabb tulajdonsága az arányos alátámasztás képessége. Ez azt jelenti, hogy minden testrész alatt egy kicsit más a matrac keménysége. A leggyakoribb, hogy az ilyen matracokat hét különböző keménységű részre tagolják. (7 zónás)

A zónásításnak köszönhetően a testrészek, különböző súlyuknak megfelelően vannak alátámasztva, további előny, hogy a latexhab állagánál fogva jobban követi a test formáját mint egy rugós matrac, ezáltal nagyobb felületre osztja el a terhelést.

Kókusz matracok

Talán ez a legtermészetesebb anyag. A kókuszrost sok jó tulajdonsággal rendelkezik. Erős tartást biztosít nagyon jó a szellőzése, így nem lehet izzadni rajta, valamint a nedvességet is könnyen átengedi, és nem szívja magába, ezért előszeretettel készítenek belőle gyerekmatracokat is. Újszülött kortól ajánlható, legjobb az átlatexált változat, mely átmosás után 2- 3 órával szobahőmérsékleten megszárad.

Memory foam matracok

A memory habbal ellátott matracok az egészség és az élvezet páratlan egyé válása! A hőre lágyuló memory hab gyógyászati szempontból is a legideálisabb választás. A test melegére reagáló felület minden alkathoz optimálisan igazodik.

A nyomáspont nélküli alátámasztás biztosítja a bőr alatti vérkeringés zavartalanságát, ezért az alvás közbeni fekvés pozíció váltások száma a töredékére csökken(pihentetőbb alvás). Porózus szerkezetének köszönhetően a felesleges hőt és párát a testtől elvezeti. A leghosszabb várható élettartamú anyag. A memory kifejezés a rendkívül hosszú, akár 20 év felett tartó alakvisszanyerő képességre utal.

 

(Forrás: hazesotthon.hu;matrackiraly.hu | Kép: pixabay.com)